VAKT: Harald Paulson satt som vakt i galleriet i Kolben da vennskapskommunen fosset inn.

Da Harald møtte danskene kom minnene tilbake

Harald Paulson hadde klubbrekorden på 400 meter i Kolbotn IL i lang tid. Da vennskapskommunen besøkte galleriet i Kolben strømmet minnene på. 

Publisert

Nordre Follo kommune har besøk av ansatte i vennskapskommunen vår i Danmark, nemlig Hvidovre. Da de besøkte galleriet i Kolben var det Harald Paulson som satt vakt i galleriet i regi av Oppegård Kunstforening, men det var idretten som ble tema. 

Klassetur til Hvidovre på 60-tallet

Da Paulson fikk høre at danskene som dukket opp på galleriet i Kolben var fra Hvidovre, la han raskt sammen to og to. Det måtte være vennskapskommunen. 

– Om jeg har vært i Hvidovre, ja! Jeg var med på en klassetur dit en gang på 60-tallet da jeg gikk på Ingieråsen. Det var en slags samling av alle de nordiske vennskapskommunene og vi konkurrerte i ulike konkurranser husker jeg, men jeg tror ikke vi vant noe særlig, sier han. 

Med litt hjelp fra danskene kom de frem til at det var skoler fra fire ulike kommuner som var representert i Hvidovre den gangen på 60-tallet. 

– Det var så klart Hvidovre og Oppegård, men også Sollentuna fra Sverige og Tuusula fra Finland, forteller Paulson. 

Idrettsmann 

Paulson forteller at han var veldig aktiv med friidrett i Kolbotn IL som ung og kan blant annet skryte på seg en klubbrekord på 400m. 

– På 60m hadde jeg personlig rekord på 7,6 sekunder mener jeg å huske, men på 400m hadde en klubbrekord som sto lenge som var på 51,1 sekunder kan han opplyse lokalavisen om. 

KOLBEN: Galleriet i Kolben var onsdag spekket med stor variasjon innen kunst og foto.
Powered by Labrador CMS