GLEDER SEG TIL DIGITALHVERDAGEN FOR RADIO: Tommy Gaustad på Svartskog snakker med mange bilførere og andre for tiden om overgangen fra FM til digitalradio. For tiden er han i Nord-Norge, hvor startskuddet har gått for en landsomfattende turnè med råd og tips for lytterne.

En ny radiohverdag

Neste år slukker FM-nettet og radioen digitaliseres. Tommy Gaustad fra Svartskog er akkurat nå ute på veien i hele landet for å informere om den nye radiohverdagen.

Publisert

Fra neste år blir det en ny radiohverdag, både for folk hjemme, men også for bileiere der ute. De gamle FM-radioene skal ut, og nå er det digitalradio som gjelder.

Når digitalradioen er på full fart inn, er det altså Tommy Gaustad fra Svartskog som sørger for infoen. For tiden er han ute på veien for å infomere lytterne om det store digitale skiftet, en reise som kommer til å vare langt ut i neste år.

Lange dager - lang reise - mange opplevelser

Han er en av mange som er entusiastiske for det digitale radioskiftet, og arbeider med informasjonsturnéen gjennom radio.no og ute på veien!

– Vi har vært ute på tur i tre uker nå, og skal reise land og strand rundt ettersom regionene slukkes. Den siste tiden har vi vært i Nord-Norge, og vi gjør dette for å møte og informere, besvare spørsmål og hjelpe til med utfordringer knyttet til digitalradio. Spørsmålene er mange, men vi opplever at folk setter veldig pris på rådene man får, sier Gaustad.

PS! Saken fortsetter under bildet!

UTE PÅ VEIEN: Her er teamet som reiser land og strand rundt de neste månedene for å hjelpe lytterne gjennom digitaliseringen.

Viktig montering

MONTERINGSHJELP: Det er svært viktig å montere antennen riktig for å få godt mottak.

Han forteller at mange av spørsmålene går på dekning, for eksempel når man kjører bil. Det er også mange spørsmål om hvordan det digitale radioskiftet blir for dem som lytter hjemme.

Nordmenn er glade i radiostasjonene sine, og mange de har snakket med har opplevd utfordringer med mottaket. Årsaken er ofte både enkel å fikse og lettforklarlig.

– Mange kommer til oss og har slitt med mottaket, og i de fleste tilfeller handler det ikke om dekning, for DAB-dekningen er svært god de fleste steder i Norge, og blir stadihg bedre, men det handler ofte om feilmontering av ustyret i bilene. Det er spesielt montering av antennen som er årsaken til at man har utfordringer. Monteringen av antennene er veldig viktig, sier Gaustad.

FLOTT: Det er mange naturopplevelser og menneskemøter for radio.nos team ute på veien.

– I tillegg kan det lønne seg å kjøre en scanning og oppdatering av radioen, for det kommer nye kanaler hele tiden som gjør at man får en mye bedre radioopplevelse ved å ta en oppdatering av og til, sier han.

Mange har også spørsmål om tunnel-dekningen.

– Statens Vegvesen bygger ut DAB-dekningen i tunnellene fortløpende, og skal være i mål med dette innen FM slukkes. Det vil for Østlandsområdet, inkludert Follo, være den 20. september neste år, sier han.

Det er ikke bare utvalget av radiokanaler som øker betraktelig i takt med digitaliseringen av radio. Det samme gjør også adapterutvalget.

– Det finnes nå adaptere i alle løsninger, former og prisklasser, både skjulte og ikke-skjulte. Modellutvalget øker stadig, og det skal nå være fullt mulig å finne seg noe som passer ditt bruk, sier Gaustad.

Trykk play for å se video!

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se en liten film fra radioturnèen som Tommy Gaustad er med på!

Elsker radio

På spørsmål om hvorfor han vier så mye av tiden sin ute på veien for å informere om det digitale radioskiftet, er svaret enkelt for en mann som har mangeårig erfaring med radio.

– Jeg har alltid vært interessert i radio, og har vært med på utviklingen av radio i årevis. Jeg har vært så heldig å få være med på utstakingen av den digitale radiofremtiden, og etter et par år ute av radiobransjen, er det godt å være med og ikke minst bidra til at det digitale radioskiftet vil oppleves positivt for lytterne. Jeg er ikke i tvil om at digitaliseringen er viktig for radioens fremtid. Digitaliseringen vli gjøre radio-opplevelsen mye bedre for lytterne, det blir flere kanaler og mer mangfold. Jeg er ganske sikker på at radioopplevelsen vil bli enda bedre når FM-nettet slås av, avslutter han.

I mellomtiden skal han reise videre rundt, og Gaustad og cos turné vil også besøke det sentrale Østlandsområdet i god tid før FM-slukkingen her den 20. september 2017.

PS! Klikk her for å komme til radio.no og lese mer om det digitale radioskiftet, gode tips og annet du trenger i forbindelse med FM-slukkingen.

Powered by Labrador CMS