SLÅR ET SLAG FOR FM: Knut Tønnes Steenersen er FrP-politiker og radioentusiast.

– Nei, det blir ikke stille på FM i morgen

– Du kan fortsatt lytte til lokalradioen din og mer til etter den 20. september, sier radio-entusiast og lokalpolitiker Knut Tønnes Steenersen.

Publisert

I morgen er en merkedag for radio på Østlandet, når NRK forsvinner fra FM-nettet og går over på den heldigitale distribusjonsplattformen DAB+. 

I desember kommer også P4 og Radio Norge etter med sine kanaler, men det blir faktisk ikke stille på FM av den grunn, slik mange kanskje tror. 

– Misforståelser

En av dem som har brent for lokalradio i mange år, er lokalpolitiker Knut Tønnes Steenersen (FrP).  

Han har jobbet i radio i 30 år, bl.a. NRK, P4, Radio Oslofjord, Jærradiogruppen og de siste fem årene som salgssjef i Radio Metro. 

SLÅR ET SLAG FOR FM: Knut Tønnes Steenersen er FrP-politiker og radioentusiast..

Les også: I morgen blir det "stille" på FM-radioen din!

– Det har vært mange misforståelser om hva som skjer med FM-nettet. Det som ikke er riktig er at alle radiostasjoner forlater FM, og at man må ha DAB-radio i bilen. Radio Metro Follo fortsetter sine sendinger på FM, sier Steenersen.

Les også: I morgen blir det (nesten) stille på FM-radioen din. Har du skaffet deg DAB? Hvis ikke blir det KLABB

– Jeg har vært i denne bransjen i 30 år, og jeg må si at tvangsinnførsel av DAB er det dummeste jeg har opplevd. De store radiokanalene og myndighetene ville altså at vi i Norge skulle kaste 20 millioner FM-radio og at alle måtte anskaffe seg DAB-radio. Det er ikke noe galt med disse 20 millionene radioapparater og det er heller ikke noe galt med FM-nettet, sier han. 

– For mye feil med DAB

Radio-entusiasten mener det er mye galt med DAB-nettet. 

– Jeg opplever "drop out" av DAB mange steder, blant annet i Sofemyr-området og også andre steder i Oppegård. FM-nettet har stabil dekning i hele kommunen.

FLERE PLATTFORMER: – Radio Metro fortsetter både på DAB og FM, sier Knut Tønnes Steenersen..

 Han mener også at lokalradioen vil styrke seg i det nye radiolandskapet. 

– Jeg mener derfor det er en styrke at mange lokalradioer fortsetter på FM, slik at det vil bli holdt liv i FM-nettet i mange år fremover. Radio Metro driver lokale radiostasjoner over hele Østlandet, og alle disse vil fortsette på FM. Det vil også den andre kanalen Radio Metro eier, The Beat, gjøre.. Det som skjer nå vil gi et etterlengtet men fortjent oppsving for lokalradio. Denne bransjen har alltid slitt med dårlige rammevilkår, men har selv valgt å forbli på FM noe jeg tror vil være en stor fordel, sier Steenersen. 

Les også: Se vår store DAB-guide!

– Radio Metro Follos sender på FM 99 kan man lytte til uavhengig om de andre kanalene forlater FM. Radio Metro og The Beat sender også på DAB, i tillegg til FM, avslutter Steenersen.

Fakta om digitalradio-overgangen - og les mer her!

Dersom du lurer på noe i forbindelse med overgangen til digital radio og DAB+ i vårt område, kan du sjekke ut vår store DAB-guide, hvor du finner mer info om skiftet. 

Klikk her for å komme til vår store DAB-guide!

  • DAB står for Digital Audio Broadcasting, og er en del av digitaliseringen av radiosendingene i Norge. 
  • NRKs kanaler slukker onsdag 20. september i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. De store kommersielle kanalene, som P4, Radio Norge, NRJ, P5 og de andre kanalene som P4-gruppen og Bauer media kommer etter 8. desember.
  • Den eneste «store» radiokanalen som fortsetter på FM, er Radio Metro. I tillegg kan du fortsette å lytte til lokalradioer som for eksempel Radio Riks Oslo, Radio Latin Amerika, Acem Radio, Pak Radio, Radio Inter FM, Radio Maran Ata, Norea Radio Oslo, Kanal 7 Oslo og Radio Tamil Murasam, for å nevne noen. Det vil også være mulig å ta inn svensk radio enkelte steder. 
  • Du kan høre digital radio via nett, DAB-radio og apper. 
Powered by Labrador CMS