KAN LEIES: Denne varebilen kan bli din noen timer.

Trenger du denne?

Nå har det kommet en glimrende bilnyhet midt i Kolbotn sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Nå har vi fått delebil i Kolbotn!, nærmest jubler Nora Charlotte Isachsen, avdelingsleder for OMA, til Oppegård Avis.

GLAD OMA-SJEF: Nora Charlotte Isachsen er avdelingsleder for OMA, også kjent som gjenbruksbutikken.

Ok, en liten forklaring. En delebil er en bil noen eier, men som de av ulike årsaker (ofte økonomi) vil dele med andre. Altså gir det deg - som ikke har bil eller som trenger en annen bil enn den du har - muligheten til å bruke bilen.

Fast plass på Kolbotn

I dette tilfellet er det OMA som leier delebil av selskapet Otto, fra velkjente Bertel O. Steen. Siden OMA kun benytter den til noen korte turer i uken, så er den nå gjort tilgjengelig for deling av alle.

– Vi syns det er for ille at den skal stå ubrukt når OMA ikke trenger den, så nå er endelig en fast plass og lading i orden, og delingen kan begynne, sier Isachsen.

Praktisk varebil

Bilen er en elektrisk Opel Vivaro-e, og står på parkeringsplassen på forsiden av gamle Oppegård rådhus. Plassen er tydelig skiltet, og har egen ladestolpe.

FAST PLASS: Her, rett foran gamle Oppegård rådhus, står bilen når den ikke er i bruk.

– Dette er en elektrisk varebil som er perfekt for alle praktiske turer. Skal du på storhandel, pusse opp, flytte eller bare har behov for en bil med litt ekstra plass er denne perfekt. Du får umiddelbar tilgang på leiebil. Bare last ned appen, logg inn med bank-Id og sus av gårde, forteller hun engasjert.

Bilen krever ingen nøkler, og den er i utgangspunktet ledig hele uken, hele døgnet. Når du laster ned appen til Otto, ser du bilen den er ledig og booker. Når du er ferdig parkerer du den på samme plass, plugger i laderen og det var det!

Kult, ikke sant? Les mer og last ned på otto.no. God tur.

ENKEL APP: Last ned appen, book bilen og sus av gårde. Perfekt for alle (oss) med Nissan Leaf og VW Up.
Powered by Labrador CMS