FRA VENSTRE: There Lindhjem i Nordre Follo kommune, Ole Petter Lindegaard fra NAV, Unni Merethe Langen fra Ski menighet, Mathias Simensen i Utafor Boksen, Vibeke Herbjørnrød i Nordre Follo kommune og leder i Oppegård og Ski Sanitetsforening, Sissel Jacobsen

– Håper vi kan gjøre klumpen i magen litt mindre 

Ni organisasjoner og foreninger går sammen om å dele ut 800 juleposer til de som møter juletiden med engstelse. 

Publisert

Therese Lindhjem koordinerer operasjonen hvor hele ni ulike organisasjoner og foreninger går sammen om å dele ut gratis juleposer med mat til folk som trenger det før jul. Hun kan fortelle at dette også var noe de gjorde i fjor. 

– Det blir litt av det samme som vi gjorde i fjor. Da delte vi ut et sted mellom 250 og 300 juleposer. Vi ser at behovet i år ikke er noe mindre. Vi planlegger for ca 800 poser denne julen, sier Lindhjem. 

– Vi håper vi kan gjøre klumpen i magen litt mindre og bidra til at folk får en fin romjul, sier hun. 

Stor operasjon, men en ting er nytt

I samarbeidet finner vi Nordre Follo kommune som koordinerer og planlegger og Utafor Boksen som håndterer logistikken. På pakking og utlevering stiller Oppegård og Ski Sanitetsforening, Kolbotn Rotary, Den Norske Kirke, Lions, Landstormen, Røde Kors Oppegård og Røde Kors Ski med frivillige i forbindelse med utlevering. 

– Her står vi skulder mot skulder. Det er veldig flott at vi klarer å skape dette samspillet. På den måten får vi utnyttet hverandres ressurser på en god måte, forteller Sissel Jacobsen som er leder for Oppegård og Ski Sanitetsforening. 

Nytt av året er at det har blitt opprettet en Spleis hvor privatpersoner som ønsker å bidra med penger kan gjøre det.

– Vi fikk mange henvendelser i fjor hvor privatpersoner ønsket å bidra med penger, men som vi måtte si nei til fordi vi ikke hadde noe system for det, men det har vi ordnet i år, sier Lindhjem til Oppegård Avis. 

Spleisen kan støttes her. 

Vil gjerne få næringslivet på banen

Og er det en måte du og jeg kan bidra på så er det med penger. Det er nemlig mer enn nok frivillige, men innholdet og mengdene i posene kan alltid bli bedre. 

– Vi har nok frivillige, men når det kommer til innholdet i posene er det ingen begrensning. Vi forsøker å få inn en god miks av pålegg, grønnsaker, julegodteri som er viktig for barna og basisvarer, men innholdet og kvaliteten avhenger av hvor mye penger vi får inn, forteller Lindhjem. 

Jacobsen fra sanitetsforeningen mener det er viktig å oppfordre næringslivet til å bidra. 

– Du kan godt få med at vi blir veldig glad om næringslivet ønsker å bidra med enten penger eller varer, sier hun.

Lindhjem kan opplyse om at de har noen sponsorer allerede. Café Sjarm og Coop Extra i Ski har begge bidratt med sitt. 

– Café Sjarm har bidratt med 100 godteposer og Coop Extra i Ski bidrar med klementiner, vi blir veldig glad for å få flere bidrag, både stort og smått. 

En pose til hver

Den neste uken fortsetter planlegging og innhenting av varer, men mandag 18. desember starter den fysiske pakkingen av posene på Tårnåsen Aktivitetssenter og utlevering av posene vil skje tirsdag 19. desember klokken 16.00 til 18.00. 

– Vi oppfordrer alle til å komme fysisk å hente posene selv. Utleveringsstedene vil være på Tårnåsen Aktivitetssenter, Langhus Kirke og på Waldemarhøy i Ski, sier Lindhjem.

– Er det sånn at du av en eller annen grunn ikke kan komme fysisk selv. Ring kommunens sentralbord på 02178, så kan vi se hva vi får gjort, forteller hun. 

En annen viktig ting er at det kun er en pose til hver. 

– Vi har et mål og håper i høyeste grad at alle som kommer skal få med seg en pose hjem, derfor er det også kun en til hver. Man kan ikke komme til Tårnåsen, ta med seg en pose, for så å dra til Langhus å ta med en der også, sier Lindhjem. 

Ingen vil bli spurt om hvorfor de henter julepose, men det oppfordres til å melde interesse ved å fylle ut påmeldingsskjemaet. Det er kun for at kommunen skal få en pekepinn på hvor mange poser de må forberede. 

Påmelding gjøres her eller ved å scanne QR-koden. 

Powered by Labrador CMS