SJEKK DEN DA: Smilene satt løst hos Oppegård kulturskole og de andre som fikk penger fra DNB Sparebankstiftelsen.

Delte ut millioner til lokale, gode formål

DNB Sparebankstiftelsen åpnet lommeboken, og flere lokale fikk enorme summer!

Publisert

Mygg-mikrofoner og utkikkstårn. Vitenskap og kunst. Kulturkafe og sykkelklubb. Mangfoldet var stort da DNB Sparebankstiftelsen tok på seg spanderbuksene, og delte ut midler til lokale krefter i Follo og Oppegård.

Fem millioner

Det er ikke småpenger som ble delt ut. I Follo alene ble fem millioner kroner fordelt på 18 søkere. Over hele landet er 80 millioner kroner er fordelt på 319 søkere.

– I hele Follo har vi aldri hatt så store tildelinger før, men vi har heller aldri hatt så mange sterke søkere, sa banksjef Britt A. Øvretvedt i  DNB Personmarked Follo.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FIKK DEN STØRSTE POTTEN: Oppegård Vels gode arbeide ble belønnet med midler fra DNB Sparebankstiftelsen.

Flere fra Oppegård

Kort summert har følgende fått midler i Oppegård kommune:

Oppegård Vel tok hjem den største potten i Oppegård – vel 600 000 kroner.

– Vi får muligheten til å realisere en park som var påtenkt for 100 år siden i et område som har ligget brakk siden, sier Per Næss og Ragnar Dahl.

I 1923 ble Sætreskogparken vedtatt anlagt, men lite har skjedd siden. Nå kan den bli en realitet, hjulpet frem av lokale ildsjeler og med støtte fra DNB Sparebankstiftelsen. Gangstier skal opparbeides, og det gamle vanntårnet skal utstyres med vindeltrapp og bli utkikkstårn.

BLÅSER AV PENGENE PÅ INSTRUMENTER: Kolbotn pike og guttemusikkorps fikk 200.000 kroner.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Penger til instrumenter

Kolbotn pike og guttemusikkorps fikk 200.000 til instrumenter.

– Dette betyr at mange på det fjerde klassetrinnet får spille egne instrument og vi håper muligheten fører til at flere får lyst til å spille, sier styremedlem Siv-Anne Hansen Egge i korpset.

Opal – Oppegård Amatørteaterlag, som i fjor imponerte sal etter sal med «Peter Pan», fikk 120.000 kroner. Tildelingen gjør det lettere å gjennomføre forestillinger

SKAL BRUKE PENGER PÅ MYGGER: OPAL får mye glede av pengene de fikk tildelt, garantert.

– Vi var 42 stykker på scenen under oppføringen av Peter Pan. Det kreves små mikrofoner, eller såkalte mygger, til alle som står på scenen. Vi har ikke 42 mygger, så det er mye arbeid med å holde oversikten på hvem som kan bytte med hvem. Nå får vi flere, og da blir ting veldig mye lettere, sa Jarle André Ødegaard i OPAL.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 
Oppegård kulturskole fikk 213.000 til digitalt lydutstyr.

FIKK MYE PENGER: 213.000 kroner ble tildelt til Kolbotn kulturskole., her representert ved Marthe Susann Andahl, Rune Molvar, og Mads Olsen.

– Dette åpner for mange muligheter, og selv om godt lydutstyr koster en del, så vil mange få glede av dette, sier lærer Marthe Susann Åndahl ved kulturskolen i Oppegård.

– Dette kan bety at vi kan bli et veksthus, kanskje for helt nye brukergrupper, men også for ungdom som skal inn i en ny digital tid med sine ideer, sa kulturskolens rektor Rune Molvær.

 

Powered by Labrador CMS