FORNØYD: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpnet den nye og forbedrede kontrollstasjonen på Taraldrud.

Ny og forbedret

Samferdselsministeren klippet snoren på Taraldrud da det nye verktøyet mot trafikksyndere langs E6 sto ferdig oppusset.

Publisert

Onsdag var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var på besøk på kontrollstasjonen på Taraldrud. Anledningen var åpningen av den nye og forbedrede stasjonen.

Nye midler mot syndere

Solvik-Olsen var på Taraldrud for å snakke med kontrollørene og for å få en orientering om de tekniske hjelpemidlene de bruker, som blant annet det nye digitale kontrollverktøyet VaDIS. 

HADDE MED KAKE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen bød på søtsaker for å feire den nye og forbedrede kontrollstasjonen.

Med dette systemet er det slutt på papirer hos som må etterregistreres elektronisk og manuell utfylling av mangellapper. Kontrolltiden blir med dette nye systemet redusert med minst ti minutter. 

I tillegg har stasjonen fått automatiske skiltgjenkjenningssystemer, som gjør at man automatisk kan scanne seg frem til trafikksyndere blant de mange titusener av kjøretøy som passerer stasjonen hvert eneste døgn.

Kontorlokalene har også blitt fullstendig renovert. De gamle lokalene ble revet og det har blitt satt opp et nytt modulbygg.

Samferdselsministeren sto for den offisielle åpningen av de nye kontorlokalene på kontrollstasjonen, og han virket til å like det han ser. 

Dermed er det å vente seg at stasjonen kommer til å ta flere trafikksyndere i tiden som kommer, og dette er en liten påminner om å kjøre pent forbi kontrollstasjonen fra nå av.

Powered by Labrador CMS