OPPFORDRER FOLK TIL Å TA DET MED RO:  Avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen sier ting ikke blir bedre før folk begynner å følge trafikkreglene.
OPPFORDRER FOLK TIL Å TA DET MED RO: Avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen sier ting ikke blir bedre før folk begynner å følge trafikkreglene.

– Unngå å kjøre gjennom tunnelen hvis du kan, og følg trafikkreglene!

– Vi forstår at folk blir frustrerte, men følg trafikkreglene, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens Vegvesen.

Publisert

Etter stengningen av Nordbytunnelen på E6 for vedlikeholdsarbeider, har det vært mye frustrasjon, tidvis sinne og ikke minst milelange køer. Nå går Statens Vegvesen ut og ber folk om å roe seg. 

Om ikke flere endrer reisemåte eller kjørerute, vil situasjonen i Nordbytunnelen forbli slik den nå er fram til starten av desember, er meldingen fra etaten.  

–  Vi forstår at folk blir frustrerte, men vi henstiller på det sterkeste at folk følger trafikkreglene selv om det er kø. At bilister snur og kjører mot kjøreretningen setter liv i fare, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

– Kapasitets- og sikkerhetsløsning

Kjøremønsteret i tunnelen hvor ett løp benyttes til å avvikle rushtrafikken er, ifølge Statens Vegvesen, både en kapasitets- og sikkerhetsløsning.

– Da kan en eventuell ulykke eller stans i tunnelen løses raskere og sikrere, framholder Karbø.

Han påpeker videre at kapasiteten i Nordbytunnelen vil være betydelig redusert og uendret fram til starten av desember.

Les også: Nå er arbeidet i Nordbytunnelen i gang

– Situasjonen vil ikke bli bedre før flere endrer reisevaner, fremholder han. 

Arbeidene i det stengte løpet er nødvendige for å få en sikrere og mer moderne tunnel. Aktivitetene fram mot første halvdel av desember innebærer blant annet sprengningsarbeid. 1350 kubikkmeter masse skal transporteres ut.

 – Det er ikke mulig for Vegvesenet å organisere arbeidet i det stengte løpet på en annen måte. Selv om aktiviteten ikke er synlig for de som passerer, er det kontinuerlig aktivitet i det stengte løpet. Derfor må vi stenge tunnelløpet hele døgnet for trafikk, , framholder Karbø. 

I rehabiliteringsperioden utplasseresdet forøvrig en fast bergingsbil ved tunnelen, 18 timer i døgnet, og Vegvesenet har to uniformerte biler som patruljerer tunnelen kontinuerlig.

Powered by Labrador CMS