SKILTING I OPPEGÅRD

FEIL SKILTING: Dette forbudsskiltet i Fløisbonnveien har nå blitt fjernet. Fra nå av er det en lengdebegrensning på 15 meter som gjelder på den kommunale veien.

Skilt-forvirring på Sofiemyr

To skilt sydøst for broen ved klubbhuset har skapt full forvirring hos ekspertene. Nå har det ene skiltet blitt fjernet.

Publisert Sist oppdatert

Det var Morten Weibye som kontaktet Oppegård Avis i helgen med spørsmål om de to skiltene som er plassert sydøst for broen ved klubbhuset, i Kongeveien og Fløisbonnveien på Sofiemyr.

– Det ene skiltet, som er satt opp i Kongeveien, viser at det er en lengdebegrensning på 15 meter. Dette skiltet ser du når du kommer sydfra og kjører nordover opp mot Fløisbonnveien og ønsker å svinge inn. Når du endelig har satt snuten godt inn i Fløisbonnveien, så ser du plutselig et forbudsskilt som viser at lengdebegrensningen er på kun åtte meter. Det må da være litt kjipt å måtte rygge ut i Kongeveien igjen fordi kjøretøyet egentlig er for langt, påpeker Weibye.

SETT FRA KONGEVEIEN: Her viser skiltet forvarsel med en lengdebegrensning på 15 meter.
SETT FRA FLØISBONNVEIEN: Når du svinger inn mot høyre og er i Fløisbonnveien, ser du plutselig et forbudsskilt. Forbudet gjelder kjøretøy eller vogntog, medregnet gods, med større lengde enn åtte meter.

Var ikke i samsvar

Siden de to skiltene er plassert i Kongeveien (fylkeskommunal vei) og Fløisbonnveien (fylkeskommunal vei), har både Viken fylkeskommune og Nordre Follo kommune ansvar for å rydde opp i disse.

Skilt-forvirringen har skapt hodebry for ekspertene hos Viken fylkeskommune. De måtte kontakte Nordre Follo kommune for å få råd.

– Hva er korrekt? Her må vi rette opp slik at det samsvarer, skrev Marianne Bjørsland i den fylkeskommunale avdelingen for drift og vedlikehold, seksjon sør.

Fjernet skiltet

Overingeniør Morten Sandaker i Plan- og prosjektavdelingen hos Vei og park i Nordre Follo kommune, har raskt funnet ut at skiltingen på den kommunale veien er feil. Vedtaket har ikke blitt fattet ennå, men skilting om lengdebegrensingen på åtte meter i Fløisbonnveien har blitt fjernet.

– Vi kjenner ikke til hvordan skiltet med lengdebegrensingen på åtte meter har kommet opp – og det er uansett feil. Skiltet er nå fjernet, slik at det er en lengdebegrensning på 15 meter som gjelder, jamfør gjeldende skiltvedtak, sier han.

Powered by Labrador CMS