DANSE-JUBEL: Emma og Emilie fra Oppegård sikret seg sølv i VM i freestyle.

Danset seg til VM-sølv

Emma Spolén Heiersjø (21) fra Greverud og Emilie Hansen-Nymoen (21) fra Tårnåsen tok sølv i dobbel i VM i freestyle i klassen elite over 16 år.

Publisert Sist oppdatert

World Freestyle Championships 2022 ble arrangert i badebyen Blackpool i England forrige helg. Selve dansingen foregikk i ærverdige Winter Gardens Ballroom.

SØLVJENTER: Danseduoen Emma Spolén Heiersjø (21) fra Greverud og Emilie Hansen-Nymoen (21) fra Tårnåsen tok sølv i danse-VM.

De to rutinerte danserne Emma Spolén Heiersjø (21) fra Greverud og Emilie Hansen-Nymoen (21) fra Tårnåsen, danser sammen hos Tove Morstad på Follo Dansestudio på Sofiemyr, der de begge har vært aktive konkurransedansere i 13 år.

Det er derimot ikke slik at de har øvd sammen i årevis mot bragden i helgen.

– Vi har vært dobbel-partnere i tre, men vi har ventet like lenge på å konkurrere sammen på grunn av covid, så derfor var det ekstra spennende å skulle gå på gulvet for første gang i et VM, sier de til Oppegård Avis.

Overrasket seg selv

Målet var egentlig finaleplass, så gleden var derimot enorm over å sikre sølvmedaljer.

– Det var 34 par i klassen vår, så målet vårt var først å komme til finalen. Alt klaffet i de innledende rundene og vi klarte å danse oss til en finaleplass. Vi var veldig fornøyde med finalen, men det var helt utrolig å bli ropt opp som sølv-vinnere!

Follo hadde flere dansere med i VM denne helgen. Flere av dem danset seg frem til semifinaler og mange av jentene fikk recalls.

Powered by Labrador CMS