NØKKELMANN: Erik Eeg (t.v) har drevet Follo Sport i en årrekke. Nå gir han ansvaret videre til Kristian Norli.

Endringer i Follo Sport

Erik Eeg har drevet sportsbutikken Follo Sport i en årrekke. Nå setter han og kona kursen for sydligere strøk, men 55-åringen bedyrer at kundene er i de tryggeste hender.

Publisert Sist oppdatert

Erik Eeg bør være et kjent ansikt for de fleste som har har handlet sportsutstyr i kommunen de siste årene. Nå blir det snart et «nytt» ansikt å forholde seg til for kundene.

Eeg har nemlig brukt våren på lære seg å føre større båter, og selv om fremtiden ikke er helt spikret, innebærer den både skipperlue og varmere gjennomsnittstemperatur enn han er vant til. Sannsynligvis havner både han, kona og det kommende båtkjøpet i en havn i Kroatia.

– Fremtidsplanen innebærer forhåpentligvis en stor båt og sydligere strøk i alle fall, begynner han.

– Vi har ikke rukket å bli veldig konkrete når det gjelder neste steg, men det vi er konkrete med er at vi allerede i gang med å selge huset, og jeg må vel nesten innrømme at jeg har brukt noen timer i båtseksjonen på Finn de siste månedene, ler han.

SER ETTER BÅT: Går det som Eeg vil, blir det båtkjøp med det første.

Kan bli prisrekord

Sannsynligvis blir 2021 til 2022 før Eeg og kona setter kursen mot neste destinasjon.

– Det er fortsatt flere ting som må avklares før vi kan vinke et foreløpig farvel til Kolbotn, men jeg har rukket å bli 55 år nå, og må nesten bare kaste meg ut i det hvis det skal bli noe av, sier han.

KAN SETTE REKORD: Denne boligen ligger ute til salgs for 22 millioner, nærmere bestemt 0,2 millioner kroner lavere enn den nest dyreste boligen som er solgt i Oppegårds historie.

En viktig detalj som må på plass før Eeg kan duppe tærne i Adriaterhavet på permanent basis, er det nevnte hussalget. Prisantydningen for villaen ved Kolbotnvannet er satt til 22 millioner kroner, og selges den for den summen vil boligen være helt i det øverste sjiktet for omsatte boliger i gamle Oppegård gjennom tidene.

– Vi har bodd her i 16 år og bygde huset selv, så det er klart det er vemodig. Vi kjøpte tomten for 1,7 millioner korner i 2001, noe som var en hinsides pris på den tiden. Det var flere som lurte på om vi var splitter pine gale, og det både var og er vi muligens, men det ser ut til å ha vært en ok investering, sier han lattermildt.

Ny mann i sjefsstolen

Og den som tar over den hjemlige skuta mens Eeg blir kaptein på fulltid, er Kristian Norli (29). Han har allerede rukket å jobbe i bedriften i nesten seks år, hvorav de siste årene som Eegs høyre hånd.

– Jeg synes det er utrolig moro at de hopper i det. Nå har jeg jobbet her såpass lenge og vært involvert i det meste, så dette skal nok gå bra. Jeg er i alle fall godt forberedt, smiler Norli.

– Dessuten har jo Erik lovet meg å fortsatt ta seg av alt det som handler om regnskap, systemer og rapportering, så da er i alle fall ikke dette noe å grue seg til, sier han fornøyd.

Eeg er full av lovord om sin arvtager.

– Heldigvis har jeg hatt en utmerket «NK», som nå ikke blir det lenger. Jeg kommer til å fortsette på eiersiden, og jeg har lovet å ta hånd om alt det Kristian synes er kjedelig. Det synes jeg er en grei pris å betale for å ellers å sitte på «flyen» og ha det godt, ler Eeg.

FULL KONTROLL: Kristian Norli sier han er godt forberedt til å ta seg av driften mens Eeg er ute på «bøljan blå».

Kan bli chartervirksomhet

For klart det blir flybridge på den nye båten.

Båten Eeg ser for seg er nemlig på rundt 80 fot. I utgangspunktet var planen å kun bruke den selv, men det var før han oppdaget noen spennende muligheter innen chartervirksomhet.

– Jeg begynte å se på noen sesonger av en serie som heter «Below Deck» med kona, og jeg må innrømme at det tente noen ideer. Det virker som en idyllisk måte å drive business på. Så ja, jeg har notert meg nummeret til konsulatet i Kroatia, for det kan bli aktuelt å opprette en bedrift der nede. Det ligger nok et stykke frem, men det virker i alle fall veldig morsomt å utforske muligheten for det, sier Eeg.

Powered by Labrador CMS