NY FOLLO-SJEF: Ola Haave er ansatt som ny daglig leder for Folloregionen IPR (interkommunalt politisk råd).
NY FOLLO-SJEF: Ola Haave er ansatt som ny daglig leder for Folloregionen IPR (interkommunalt politisk råd).

Skal gi Follo mer oppmerksomhet

Ola Haave er ansatt som ny daglig leder for Folloregionen IPR (interkommunalt politisk råd). Én av oppgavene blir å gjøre Follo mer kjent.

Publisert Sist oppdatert

Haave kommer fra Forsvarsbygg, hvor han har hatt ulike roller innenfor utvikling og omstilling gjennom mange år.

Det var 14 kandidater som søkte stillingen som daglig leder. Ikke overraskende gleder han seg til oppgavene som venter.

Om Folloregionen:

  • IPR Folloregionen interkommunalt politisk råd (IPR) er et regionalt, politisk samarbeidsorgan for kommunene Enebakk, Frogn, Nesodden, Nordre Follo, Vestby og Ås.
  • Folloregionen IPR skal bidra til å styrke og synliggjøre Follo som en bærekraftig og attraktiv region i hovedstadsområdet med nærhet til Oslo.
  • Folloregionen skal bidra til å utvikle regionen til beste for innbyggerne og for de samarbeidende kommunene.
  • Folloregionen skal arbeide for utvikling av regionen gjennom forpliktende samarbeid og ivareta interessene til regionen overfor fylket, staten og andre organer på regionalt og nasjonalt nivå.

– Jeg ser frem til å komme i gang med denne spennende og viktige jobben. Follo er en stor og viktig region, som får alt for lite oppmerksomhet. Jeg blir ofte overrasket over hvor mange som overhode ikke har hørt om Follo. Det må vi gjøre noe med, sier Ola Haave.

Follo – et sted vi både kan bo, leve og jobbe

– Vi er jo en region med nesten 150.000 mennesker og hvis vi samarbeider tett på tvers av kommunene er jeg overbevist om at vi kan skape en enda bedre region og et bedre tilbud for alle som bor her. Men det krever at alle kommunene jobber sammen mot felles mål og ambisjoner, og jeg ser frem til å ha en sentral rolle i det arbeidet. Mitt mål er at Folloregionen er et sted vi både kan bo, leve og jobbe. Det har mange positive sider at vi også har nærheten til Oslo, men jeg skulle ønske at nærheten til landets største by først og fremst var en mulighet for oss og ikke en nødvendighet, legger han til.

Vil bidra til videreutvikling

– Vi er veldig glade for å få Ola Haave som ny daglig leder for Folloregionen IPR. Hans lange erfaring innen endringsledelse, organisasjonsutvikling, strategi og digitalisering vil komme godt med i videreutviklingen av det interkommunale samarbeidet, sier kommunedirektør i Nordre Follo kommune, Øyvind Henriksen.

Powered by Labrador CMS