Skolestart i Nordre Follo

– For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg.

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg.

Publisert

Førstkommende mandag er det skolestart i Nordre Follo. Det er vanlig at førsteklassingene har med seg foreldre og kanskje besteforeldre, men i år får ikke foresatte lov til å følge førsteklassingene inn på skolene i Nordre Follo.

– Det blir rett og slett ikke forsvarlig, gitt dagens situasjon med covid-19. Vi ser at det blit vanskelig å opprettholde smittevernreglene med så mange personer i ett rom, så for å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg.

Det blir i år heller ikke aktuelt å håndhilse på rektor, men kommunen lover å ivareta alle skolestartere godt.

77 personer i karantene

De ovennevnte tiltakene kommer som følge av at en ansatt ved SFO på første trinn ved Vevelstadåsen skole og en ansatt i Vestråt barnehage i Ski har testet positivt for Covid-19 søndag 9. august. Dette har ført til at 77 personer i kommunen har blitt satt i karantene.

16 av de 77 personene i karantene er testet, og resultatene er ventet i løpet av dagen i dag.

– For å være på den sikre siden besluttet vi at hele 1. trinn ved SFO ved Vevelstadåsen skole på Langhus og to kohorter ved Vestråt barnehage i Ski holdes i karantene til og med lørdag ettermiddag, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Hun sier alle de berørte har fått informasjon av skolen, og vil tas kontakt med av smittevernteamet i kommunen. 

Første gang barn og unge blir satt i karantene

– Det er første gang at vi opplever at smitte av covid-19 har fått konsekvenser i form av karantene også for barn og unge i vår kommune, sa ordfører Hanne Opdan på pressemøtet mandag ettermiddag.

Hun understreket at dette viser viktigheten av at vi ikke slipper opp på smitteverntiltakene.

– Dette er et ansvar vi har sammen. Vi må fortsette dugnaden på tvers av kommuner, virksomheter og lokalsamfunn, sa Opdan.

Hun sa videre at siden Nordre Follo ligger sentralt til, er vi også sårbare.

– Nordre Follo grenser både til Oslo kommune og Indre Østfold. Det tar vi på alvor og vil ta alle forholdsregler, sa Opdan.

Trinnene skal blandes minst mulig

Elevene på andre trinn oog oppover skal organiseres i klasser som vanlig. Den eneste forskjellen fra tidligere er at trinnene skal blandes minst mulig, sier Anker Teisberg.

Hun understreker at vi må ivareta smittevernet ved at alle må være friske når de kommer på skolen.

– Alle må sørge for å holde nødvendig avstand, og alle er veldig nøye med håndvask og på hånd- og hostehygiene.

– Hva med besøksgruppene på skolen?

– Elevene kan gjerne være sammen med de barna som de er sammen med på skolen, med da primært at det er barn i samme klasse eller på samme trinn, sier Anker Teisberg.

– Ønsker å ha en oversikt

I forkant av pressemøtet ble Oppegård Avis kontaktet Nora Iversen (9). Niåringen fra Kolbotn skal bli fadder i år og har gledet seg til det i mange år. Hun lurer derfor på om hun og de andre faddere i vår kommune får lov til å passe på og leke med fadderbarna sine når de begynner på skolen.

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i Nordre Follo har besvart dette spørsmålet under pressemøtet mandag ettermiddag.

– Vi har i utgangspunktet lagt for at alle faddere skal få kontakt med fadderbarna sine, men vi ønsker å ha en besvist tanke eller en oversikt over hvem som er sammen med hvem og hvem som er nærkontakt med hvem, sier hun.

Ruster opp beredskapen

Fungerende rådmann Jane Short Aurlien fortalte under pressemøtet at kommunen nå ruster opp beredskapen for å være forberedt på det som kan komme fremover og utover høsten.

Hun oppfordret innbyggere til å laste ned appen "Nordre Follo Innbygger" for å få nyheter fra kommunen.

Les også: Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Powered by Labrador CMS