STOR JUBEL: Drakta ble kastet i jubelscenene etter 2-1 scoringen på overtid.
STOR JUBEL: Drakta ble kastet i jubelscenene etter 2-1 scoringen på overtid.

Seier etter rå snuoperasjon

Da klokka viste 87. minutter stod det 1-0 til Oppsal 2 på Sofiemyr stadion. Så våknet stjernespiss Jonas Strømberg.

Publisert Sist oppdatert

Sjelden har det vært mye forhåndsomtale rundt en fjerdedivisjonskamp i gamle Oppegård kommune. Dette var nemlig oppgjøret den gamle sluggeren Frode Kippe skulle ikle seg Kolbotn-drakta igjen, etter rundt 25 års profftilværelse. Slik gikk det ikke. Den 43 år gamle kroppen hadde pådratt seg en kjenning i lysken, og måtte melde pass.

STRAFFEBOM: Slik skal det IKKE gjøre, Jonas Strømberg.
STRAFFEBOM: Slik skal det IKKE gjøre, Jonas Strømberg.

Og det så ut som også Kolbotn-gutta led av nedstemthet i førsteomgang. Riktignok hadde allerede nevnte Strømberg muligheten til å sende hjemmelaget i føringen allerede etter 15 minutter, men straffesparket var av det elendige slaget.

Ny straffe

Mer er det egentlig ikke å si om den første omgangen. Strengt tatt var det særdeles lite å skrive om sett med hjemmelag-øyne helt til klokka viste 87. minutter. Kolbotn hadde koblet et visst press mot Oppsal-buret, uten å skape det helt store. Så mottok Strømberg ballen i feltet, dro seg forbi en mann, før han ble meid ned. Dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Strømberg skred til verket igjen og denne gangen var han sikker. 1-1 og ett deilig poeng var i alle fall sikret i serieåpningen. Heldigvis var ikke de 11 spillerne like fornøyd med poengdeling som lokalavisjournalisten. De fortsatte å angripe, spilte seg plutselig fri på sin venstrekant og fikk lagt inn. Hvem ventet der? Du gjettet riktig. Strømberg var igjen på riktig plass, og banket til fra kloss hold.

2-1 til Kolbotn etter 90 +1.

Saken fortsetter under bildet.

Da er det faktisk lov å pådra seg et gult kort for å kaste drakta i pur glede. Det var tross alt serieåpning, flomlys og en avgjørende scoring.

– Vi trengte den. Det var dårlige 80 minutter hvor vi lar Oppsal spille ball. Heldigvis løsnet det, forteller Strømberg rett etter kampslutt.

– Måtte ta den

Selv om den første straffen var en fotballkatastrofe, var han aldri i tvil om at skulle ta den neste.

– Ja, jeg måtte ta den. Jeg kunne ikke backe ut der. Taktikken var å sette den på samme sted som den første, og bare håpe på at han gikk feil. Heldigvis funket det, sier Strømberg.

PUR GLEDE: Så glad blir man for å sikre seg tre poeng i serieåpningen.
PUR GLEDE: Så glad blir man for å sikre seg tre poeng i serieåpningen.

Strømberg har spilt på høyere nivå enn fjerdedivisjon tidligere, og nivåmessig hører han nok strengt tatt til et hakk eller to høyere fortsatt, men gleden over å score viktige mål er minst like sterk fortsatt.

– Følelsen ved å score i slike kamper er fortsatt helt utrolig. Og i hvert fall med det laget her. Det er med de beste kompisene mine og det er helt uslåelig. Da er det samme om det er fjerdedivisjon eller andredivisjon, sier han fornøyd.

Han merket seg dessuten at det var en ung guttegjeng på rundt 20 stykker som heiet litt ekstra på sin trenerhelt.

– Det var sykt gøy at de møtte opp og det ble faktisk litt ekstra stemning av det. Det er det vi prøver å få til her nå, å få folk på kamp, selv om det «bare» er fjerdedivisjon. Det er veldig gøy å være i gang og at vi dro det i land med en skikkelig sliteseier.

Hva med Frode Kippe?

I neste runde venter robuste Nesodden på bortebane, et robust lag, som har kjempet i toppen tidligere år. Da er det kanskje greit å ha en 43 år gammel stopperkjempe i bakhånd.

Han stod å så på store deler av oppgjøret og er klar på at lysken snart er klar til bruk.

– Det er mye bedre nå enn for bare et par dager siden, så det er nok ikke mange dagene til jeg kan spille igjen. Kanskje rekker jeg Nesodden i neste uke, sa Kippe håpefullt.

PÅ SIDELINJEN: Så nær kom Frode Kippe å igjen ta på seg den hvite og blå drakta.
PÅ SIDELINJEN: Så nær kom Frode Kippe å igjen ta på seg den hvite og blå drakta.
Powered by Labrador CMS