COMEBACK: Søndag 4. september klokka 19 blir det «Samtalekonsert» med Kjell Mørk Karlsen i Greverud kirke

En kirkemusiker krysser sine spor

Søndag 4. september klokka 19 blir det anledning til å oppleve kirkemusikeren og komponisten Kjell Mørk Karlsen på gamle trakter.

Publisert Sist oppdatert

Stadig færre Oppegårdboere husker den gangen Greverud kirke var ny. Da lå den ganske ensomt til på vestsiden av jernbanen. Kirkens første organist husker kirken veldig godt:

– Det var spennende. Kirken var bygget, men ikke menigheten, det var mest jorder og ubebygd mark rundt kirken den gangen, forteller Kjell Mørk Karlsen, som den gang var 20 år gammel.

Fikk frie tøyler

Han fikk sin første stilling før han var ferdig utdannet, fremdeles student på Musikkonservatoriet i Oslo. Til tross for manglende eksamenspapirer gikk han løs på oppgavene med krum hals.

– Det var en nybrottstid. Den kirkemusiske tradisjonen og aktiviteten lå rundt Kolbotn kirke og organisten Hallaug Karstad, og vi samarbeidet veldig mye. Jeg hadde frie hender til å legge opp det kirkemusikalske arbeidet som jeg ønsket, og tok med meg kirkemusikkidealene som jeg hadde hatt hele min ungdomstid inn i arbeidet, forteller Mørk Karlsen.

Han ble godt mottatt i menigheten og samarbeidet med menighetsråd og prester var veldig godt. Et ungdomskor ble startet opp, og de fikk snart krevende oppgaver som framføringer av «Draumkvedet» av Ludvig Nielsen og «Messias» av Händel.

Samtalekonsert

Parallelt med dette arbeidet blomstret Kjell Mørk Karlsen som komponist. Musikken strømmet fra notepapiret og ble framført i ulike sammenhenger i Greverud kirke.

Søndag 4. september klokka 19 vil vi få anledning til å møte kirkemusikeren og komponisten igjen på en «Samtalekonsert» i gamle trakter. Her vil Mørk Karlsen fortelle mer om tiden sin i Greverud og om musikken vi skal få høre. Greverud kammerkor, Bodil Diesen på blokkfløyter samt organistene Jon Harald Haug, Simon Skyttemyr og Anders Hovind medvirker. Konserten har gratis adgang.

Powered by Labrador CMS