– Grilling er veldig sosialt og hyggelig
Vi spurte 5 på gata om hva de aller helst slenger på grillen. Svarene var faktisk helt forskjellig.
Sommeren er høytid for mye, men kanskje aller mest grilling. Folk i Oppegård er storforbrukere av grillmat, akkurat som resten av sommer-Norge. Hva folk liker å grille er derimot veldig forskjellig.
Vi spurte 5 på gata hva de aller helst slenger på grillen.
Grete Nygaard (73), Tårnåsen:
– Det kan være alt mulig egentlig, men jeg er spesielt glad i fisk og sjømat. Jeg liker særlig greske retter, så ofte griller jeg litt forskjellig, sånn at man kan plukke litt det man vil ha. Jeg liker å grille om sommeren. Både å lage, og spise mat ute er helt perfekt.
Ragnhild Andersen (37), Tårnåsen:
– En god biff. Det blir veldig mørt og saftig. Biff, fløtegratinerte poteter og en god salat er den perfekte grillmiddagen. En god ostepølse, er også veldig godt. Grilling er veldig sosialt og hyggelig. Vi skal vi faktisk ha fellesgrilling i rekkehuset vårt i dag.
Tor Kjell Olimstad (68), Sofiemyr:
– En kraftig pølse og noen gode grønnsaker. Jeg griller omtrent en gang i uken om sommeren. Da er det gassgrill som gjelder, for det er mer praktisk og lettvint.
Stian Pedersen (49), Kolbotn:
– Det er grillskiver. Sammen med en blanding av rå salat og grillet salat, er grillskiver en perfekt sommermiddag. Spareribs synes jeg også er veldig godt. Det blir en del grilling om sommeren. Det er noe eget med lukten av grill, også er det hyggelig å spise grillmiddag med familien.
Linda Slåttli (52), Ingierkollen:
– Spareribs og aubergine. Det synes jeg er veldig godt sammen, gjerne med parmesan på toppen. Ørret også, synes jeg er godt på grillen. Personlig griller jeg ikke så mye, men når mannen min griller blir det alltid godt.