JUBLENDE JENTER: Ingieråsen-jentene jubler over prisene de mottok i GründerExpo 2017.

Tok andre- og tredjeplass i GründerExpo 2017

Elevbedriftene på Ingieråsen skole, MatMums EB og Hundelufterne EB, klinte til i årets GründerExpo. Nå er de klare for regionsmessen på Gjøvik i mai.

Av 110 påmeldte elevbedrifter vant Ingieråsen både andre- og tredjeplassen i "Beste elevbedrift" under årets GründerExpo 2017, som ble avholdt i Lillestrøm, torsdag 2. mars. Hundelufterne EB og MatMums EB går begge videre til regionsmesterskapet i mai. 

– Bedriftene er et resultat av valgfaget «Produksjon av varer og tjenester» og et mangeårig målrettet arbeid med Ungt Entreprenørskap i skolen. Vi på Ingieråsen skole er veldig stolte over resultatene, sier Jarle Sundve, undervisningsinspektør ved Ingieråsen skole.

Les også: De hjelper andre som valgfag!

Motiverte elever

Valgfaglærer Madelen Hærgård er også stolt av og imponert over elevene og det de har fått til.

– Det er veldig motiverte og hardtarbeidene elever. Det er utrolig morsomt, det er mange skoler de konkurrerer mot som satser stor på entreprenøskap, mens vi er et lite valgfag, da er det morsomt at vi får det til, sier Hærgård. 

IMPONERT: Valgfaglærer, Madelene Hærgård, er kjempefornøyd med innsatsen, og imponert over elevene sine.

Hun legger til at det er bra at det legges til rette for mestring også utenom skolen.

 – Det er veldig morsomt at Ungt Entreprenørskap tilrettelegger for at det finnes andre arenaer. Det er motiverende å føle mestring utenfor skolen, sier Hærgård.

Les også: På jakt etter to nye skolenavn

I ekstase 

MatMums EB som stakk av med hele fem priser, og ble mestvinnende bedrift, består av en matglad jentegjeng. Sofia Gavin, Silja Råholm Von Porat, Christina Wedvik Edvardsen, Filippa Vale Frogner, Sarah Bergstrøm Cardoso, Sunniva Jorde Hellebø og Jenny Bjøntegaard Keiserud, som alle går i 9. klasse på Ingieråsen skole, er kjempefornøyde med egen innsats.

MESTVINNENDE ELEVBEDRIFT: MatMums vant hele fem priser i årets GründerExpo. Bak (f.v) Sofia Gavin (14), Silja Rålm Von Porat (14), Christina Wedvik Edvardsen (14) og Filippa Vale Frogner (14) . Foran (f.v.) Sarah Bergstrøm Cardoso (14), Sunniva Jorde hellebø (14) og Jenny Bjøntegaard Keiserud (14).

Ps! Saken fortsetter under bildet!

 

– Vi i MatMums visste at det var stor konkurranse og mange flinke elevbedrifter, og derfor prøvde vi å ikke ha så store forventninger på forhånd. Det at vi fikk alle prisene har styrket troen på vår egen bedrift og det solide arbeidet vi gjør. Det var totalt uforventet og kjempe gøy, sier jentene. 

Jentene er glade i å lage mat og slik ble cateringselskapet MatMums til. 

– Vi er alle veldig glade i å lage mat og derfor ville vi gjerne basere bedriften vår på akkurat dette. Vårt største mål er å lage sunn og god mat, samtidig som det skulle være billig, sier de unge entreprenørene.

– Dessuten er salg av mat en rimelig sikker fortjeneste og noe som er lett å videreutvikle. Vi ønsket å bidra i lokalsamfunnet ved å tilby catering jobber som både har god kvalitet og lav pris. På denne måten støtter vi små bedriftene som ikke har et budsjett som strekker til. 

MatMums selger forskjellige matprodukter i kantinen og har flere kunder i nærområdet de lager og leverer lunsj til, og jentene er glade for den gode hjelpen de har fått.

– Det har vært et spennende halvår med mye læring og vi tar med oss masse erfaring videre i tiden som kommer. Skolen har vært kjempeflinke til å legge opp en god prosess for oss, og vi ønsker å takke læreren vår Madelen Hærgard for god hjelp på veien. Siden vi er en stor og god vennegjeng har det vært utrolig gøy å være sammen om dette, og det har vært gøy å være med i en bedrift som har utviklet seg så mye, sier de entusiastiske mat-jentene. 

I tilleg til den gjeve andreplassen i kategorien beste elevbedrift, vant MatMums også tredjeplass for beste samarbeid med næringslivet, tredjeplass for beste smaksopplevelse, tredjeplass i beste profilering og andreplass i SoME prisen.  

Tok tredjeplassen med hundelufting

TOK TREDJEPLASSEN: Hundelufterne Iselin Myklebust Paulsen, Mina Sofie Strøm og Tirill Salvesen, som går i 9. klasse på Ingieråsen skole, fikk den gjeve tredjeplassen i kategorien årets elevbedrift.

Hundelufterne EB går også videre til regionsmesterskapet med sin tredjeplass i kategorien beste elevbedrift. Hærgård sier de er flinke og tillitfulle elever.

Ps. Les mer under bildet!

 

– Hundelufterne lufter hunder rundt i Kolbotn-området og har fått en del faste kunder. De har vært flinke til å sette opp timeavtaler og få attester. Også er de flinke til å selge inn produktene sin. De er tillitsfulle elever som er flinke til å følge opp avtaler, sier Hærgård. 

Oppegård Avis gratulerer og ønsker begge elevbedriftene lykke til mai!

Powered by Labrador CMS