TALENTFULL GJENG: Bak fra venstre: Melina Morik, Minja Savic, Emilie Tonga Aune, Mina Dancke Markussen, Isabell Lien, Victoria Santamaria, Emma Thorstensen, Hedda Maurset og Agnes Jule Reid. Foran fra venstre: Sara Helen Jensrud, Elise Bergersen, Mari Jensen Tunes, Sina Marie Frogner, Adina Kristiansen, Mia Holland-Hverven, Maren Marie Blomquist og Vilde Kristine Sagevik Ludt.

Til topps i temaserien

Kolbotns Jenter 13 ble rundens lag både i tredje og fjerde runde, og ble dermed totalvinnere av temaserien sesongen 2021/2022.

Publisert

I temaserien har de hardtarbeidende jentene møtt lag fra hele region Øst i fire runder, to i løpet av høsten og to nå i mars. Dette er et utviklingstiltak for trenere, spillere og dommere ved siden av regionserien. Målet er å fremme de ulike fasene i håndballspillet og det spilles etter et bestemt tema i hver runde.

Tema for tredje og fjerde runde var kontringsspill og målvakt-redning/igangsetting. Hovedtrener Karina Kristiansen forteller at i 13-årsklassen deltok det 45 lag, så det å gå seirende ut som vinnere av to av fire runder og bli totalvinnere er svært sterkt.

Kolbotns Jenter 13 er en stor og engasjert gjeng på 22 jenter og nådde A-sluttspill i både nivå 1 og nivå 2 etter det ordinære seriespillet i høst. Med ni kamper spilt så langt i A-serien er nivå 1-laget fortsatt ubeseiret og kniver om topp-plasseringen i regionen med Kjelsås. Det gjenstår et spennende oppgjør mellom disse to lagene som kommer i slutten av mai.

Laget gjorde også en solid debut i Peter Wessel-cup i Larvik i påska, der de meldte seg på i J14-klassen etter at J13 ble avlyst. De spilte jevne kamper mot de eldre lagene og vant to av fire kamper.

Seriespillet er snart avsluttet, men cup-sesongen er for alvor i gang. Laget deltar i Ellingsrud vårcup førstkommende helg.

Helgen etter gjennomføres Kolbotns egen Kulinaris-cup og i slutten av mai er de med på Storhamar-cup. I juli kommer sommerens høydepunkt, Partille Cup i Göteborg, som er verdens største håndballturnering.