OVERREKKELSE: Direktør André Julseth, Sales Manager Senia Alperin, Marit Duggal fra «Hjelp oss å hjelpe» og styremedlem Caroline Sponheim fra Oppegård Golfklubb.
OVERREKKELSE: Direktør André Julseth, Sales Manager Senia Alperin, Marit Duggal fra «Hjelp oss å hjelpe» og styremedlem Caroline Sponheim fra Oppegård Golfklubb.

Slo til for welldedighet

Givergleden var på topp da Oppegård Golfklubb inviterte sine medlemmer til en årlig innsamlingsaksjon.

Publisert Sist oppdatert

I år som i fjor var den lokale hjelpeorganisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» som var mottaker da Oppegård Golfklubb gjentok fjorårets veldedighetsturnering.

Samtlige deltakere betalte inn en deltakeravgift, men hadde også mulighet for å øke sine egne bidrag underveis, ved å kjøpe seg ekstra slag eller bedre ballplasseringer. Det var det heldigvis mange som trengte, og da «regningen» skulle gjøres opp på slutten av dagen, hadde det kommet inn hele 37.500 kroner.

Vår lokale golfklubb hadde på forhånd sagt at de skulle doble beløpet, så dermed kunne det skrives 75.000 kroner på sjekken til «Hjelp oss å hjelpe».

Rekordsum

At givergleden i Oppegård er stor, er flott å registrere. Der er imidlertid en x-faktor til i regnestykket over. The Well var nemlig på plass som sponsor av arrangementet og det rause premiebordet gjorde nok også sitt til at summen ble så høy.

Caroline Sponheim, styremedlem i Oppegård Golfklubb, sier at målet med innsamlingen var å finne en lokal aktør som trenger støtte, men ikke har penger til å markedsføre sine aktiviteter.

– Årets turnering ble en skikkelig fin opplevelse og det er svært gledelig at vi knuste fjorårets sum på 46.000 kroner. «Hjelp oss å hjelpe» er både superviktige og lokale, så det at lokale golfspillere og en lokal bedrift som The Well kan bidra er virkelig vinn-vinn-vinn, sier Sponheim.

Hjelper med mat

– Jeg tror vi vinner mest, sier Marit Duggal i «Hjelp oss å hjelpe».

Hun organiserer det lokale hjelpearbeidet året rundt og vet hvor skoen trykker i lokalmiljøet. Og med 75.000 kroner på konto kan enda flere få hjelp. Det trengs.

MOTTAKER: Marit Duggal i «Hjelp oss å hjelpe» fikk en sjekk på 75.000 kroner til det lokale nødhjelpsarbeidet.
MOTTAKER: Marit Duggal i «Hjelp oss å hjelpe» fikk en sjekk på 75.000 kroner til det lokale nødhjelpsarbeidet.

– Det er mange som trenger hjelp her også. Familier som har ingenting til overs. Som spiser spaghetti med ketchup på julaften og som ikke har råd til verken sommerferier, hytteturer eller en kinobillett, forklarer Duggal.

Foreningen hjelper utelukkende til med mat og det aller mest nødvendige. De betaler med andre ord ikke strømregninger eller gir penger. De rykker ut med fulle handleposer når krisen er størst.

Stigmatiserende

På et lite sted som Oppegård er ønsket om og kravet til anonymitet stort.

– Vi er en siste utvei for de som har prøvd alt. Det er stigmatiserende og mange synes det er nedverdigende å be om denne typen hjelp. Men vi er her hele året, sier Duggal.

75.000 kroner er et enormt bidrag, men hun forteller at de allerede har begynt å grue seg til jul.

– Vi er avhengige av hjelp fra privatpersoner for å hjelpe, og det er selvsagt en fare for færre givere nå som kostnadene til folk flest øker, sier hun.

Stolt giver

The Well er stolt over å ha blitt involvert i prosjektet.

– Dette er ikke et engangs-prosjekt fra vår side. Det var utrolig givende å kunne bidra og vi er veldig interessert i at dette samarbeidet kan gjentas, for det er en så viktig sak i lokalmiljøet vårt, forteller André Julseth, direktør ved The Well.

Spa-hotellet bidro med et fristende premiebord bestående av så vel overnattinger, dagspass, måltider og andre godbiter, som deltakerne i golfturneringen kunne vinne. Dette hadde en voldsom effekt.

– Da premiebordet ble kjent, eksploderte påmeldingen. Til slutt måtte vi lage ventelister, forklarer Sponheim i Oppegård Golfklubb.

Powered by Labrador CMS