HENGEKØYE OG KINO: Forrige initiativ fra nabolaget rundt HUndremterskogen var en hengekøyefest. Nå skal de servere popcorn og film.

Fra hengekøye til Istid i Hundremeterskogen

Nabolaget på Hellerasten som arrangerte hengekøyefest for å bevare Hundremeterskogen, inviterer til utekino fredag 30. august.

Publisert

I spissen for arrangementet med utekino står Anne Uttberg. Hun, og resten av nabolaget rundt Hundremeterskogen, inviterer til kinokveld i Lokes vei 5 fredag 30. august. 

– Det blir kinokveld fra klokken 19.00 for å bevare skogen vår. Vi skal servere popcorn og saft, og så viser vi Istid, forteller Uttberg. 

Hun håper at ved å arrangere slike tilstelninger som hengekøyefest og utekino, vil det sette fokus på hvor viktig skogen er for nærmiljøet.

ENGASJERT: Anne Uttberget er primus motor bak tiltakene for å bevare Hundremeterskogen. (Foto: Privat)

– Vi håper at kommunen ser at denne skogen blir brukt, og at vi er glad i den. Vi ønsker å bevare den grønne lungen både for dyr og mennesker. Kommunen blir mer og mer befolket, og det blir ingen steder igjen til barna som vokser opp nå, og deres barn. Det er litt foruroligende, sier Uttberg.

Alle er hjertelig velkomne, også de som ikke bor i nabolaget. Uttberg er optimistisk med tanke på oppmøte, og håper mange kommer.

– Det er 130 interesserte på Facebook-gruppa. Det er ikke som Svartskog, vi er så få som bor rundt denne skogen så vi er vel 20-25 hus, og alle er engasjerte. Det blir ikke like store mengder med folk som andre steder fordi vi ikke er så mange som bor rundt skogen. Det er en liten skog, men det er den eneste grønne lungen vi har, sier Uttberg. 

Perfekt kinovær

Det eneste forbeholdet er været, men foreløpig ser arrangøren lyst på det.

FEST I SKOGEN: Hengekøyefesten som ble arrangert i juni var en flott  markering for skogen.

– Været er spådd kjempefint, helt perfekt kinovær. Blir det sol er det for lyst for projektoren. Men det er meldt 15-16 grader, halvsol og overskyet, så vi er fornøyd med været. Vi var litt engstelige for at det skulle bli knallsol.

 Uttberg oppfordrer alle til å komme, store og små. 

– Ta med deg en stol og gjerne en kopp til saften. Alt er gratis, og man kan få påfyll så mange ganger man vil. Og popcornet har vi fått sponset fra Coop Extra på Hellerasten, avslutter Uttberg. 

Powered by Labrador CMS