HVITVEIS: Det var jakten på disse som fikk Edith Larsen (93) i trøbbel.
HVITVEIS: Det var jakten på disse som fikk Edith Larsen (93) i trøbbel.

Hvitveis og en brukket ankel - takk til gode hjelpere!

Når uhellet er ute, er det godt å ha gode hjelpere rundt seg.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 25. april ville min kjære mor, Edith Larsen, 93 år, plukke hvitveis på vei hjem fra butikken. Hun skled på grus i grøftekanten i Solbråtanveien og ble liggende med brukket ankel.

Mobiltelefonen lå hjemme, så hun kunne ikke ringe etter hjelp. Telefonnumrene til familien hadde hun heller ikke i hodet.

En hyggelig mann i bil stoppet. Han fikk ringt etter ambulanse, og sammen klarte de å søke opp telefonnumrene til oss “barna”.

Så kom en gutt på sykkel forbi. Han syklet hjem og hentet en fossen pose med grønnsaker som de fikk lagt som kaldt omslag på foten. Mor hadde kjøpt 12 kroneis på Kiwi, og bekymret seg for at de skulle smelte. Da hadde nok en syklist kommet til, og hadde gode råd. Han syklet til en barnehage i nærheten, og kunne glede barna med is i det varme, fine været vi hadde den dagen.

En dame hadde sett den gamle damen som holdt hoff i grøftekanten fra vinduet sitt, og kom også for å se om det var noe hun kunne gjøre. Hun ilte straks hjem og hentet en sitteplate som hun fikk lirket under mor, og en dunjakke som hun kunne legge over henne. En hyggelig nabo av mor kom også forbi, og sammen ventet de til ambulansen endelig kom etter tre kvarter.

Brudd på begge sider av ankelen er nå operert på Ahus, og mor er på rehabilitering på Finstadtunet på Ski. Vi krysser fingrene og håper at hun snart kan komme tilbake til leiligheten sin, og sender en takk til alle som hjalp til.

Powered by Labrador CMS