KLARE FOR KLESSALG: f.v. Lina Einstabland, May Amelie Wiget og Selja Tornås gleder seg til salg av ballkjoler og dresser.
KLARE FOR KLESSALG: f.v. Lina Einstabland, May Amelie Wiget og Selja Tornås gleder seg til salg av ballkjoler og dresser.

Selger brukte ballkjoler

10. november baller det på seg på Ingieråsen skole. Da er det klart for årets ballkjolesalg.

Publisert Sist oppdatert

I vinter skal mange av Oppegårds tiendeklassinger gå polonese og svinge seg på dansegulvet for første gang, og da er det viktig med de flotteste klesdrakter.

«Dyrt og dårlig for miljøet?» tenker kanskje du, men elevene ved Ingieråsen skole har en løsning.

– 10. november, fra klokken 18 til 20, skal det være ballkjolesalg her på Ingieråsen, hvor man kan levere sin ballkjole eller dress fra 16.30 til 17.30, hvis man vil selge sin ballkjole videre, sier tiendeklassingen May Amelie Wiget.

Ballkjolesalg:

  • 10. november på Ingieråsen skole
  • Innlevering av klær 16:30-17:30
  • Salg 18:00-20:00
  • Henting av klær senest 20:30

FAU passer på

Alle som har en ballkjole eller dress de vil selge, kan merke den med navn, telefonnummer og pris, og levere den på skolen samme dag. Selger må ikke være til stede, for betaling skjer via Vipps, og hvis man ikke har fått betaling i løpet av kvelden, må klærne hentes innen 20.30.

– Det er FAU som passer på alt med penger og sånn, så man slipper å styre med det når man skal selge, sier venninnen Selja Tornås.

Vinn-vinn for alle

Ikke bare er det praktisk å slippe å selge selv, bruktsalg er også sirkulærøkonomi i praksis og gir god miljøsamvittighet.

– Det er jo veldig bra, fordi det er gjenbruk! Tidligere elever kan levere tilbake og selge ballkjoler de har brukt, de får penger for det og så slipper vi som skal ha ball å kjøpe nye ballkjoler, sier Lina Einstabland.

Selv om mange av oss sikkert skulle ønske det ikke var sånn, har ballkjoler og dress en tendens til å bli lite bruk, og da er det kanskje bare like greit å selge dem og bruke pengene på noe annet?

– En ballkjole bruker man ofte bare en gang, og da er det veldig fint at man får solgt den videre og at noen andre kan bruke den, i stedet for å kjøpe nytt, sier May Wiget.

Billigere alternativ

Om du går på en klassisk kjolebutikk for å kjøpe ny ballkjole, kan prisen være på flere tusen kroner, noe ikke alle har råd til, og da er bruktsalget på Ingieråsen et godt alternativ.

– Jeg vet at mange kjenner på et visst press for å ha en ballkjole, å få de dyreste og peneste ballkjolene. Da får man dette tilbudet med at man kan få en ballkjole til en litt billigere penge, fordi man mest sannsynlig bare kommer til å bruke den en gang, sier May Amelie Wiget.

Også for gutta

Selv om det er mye snakk om kjoler i denne saken, forsikrer jentene om at det også blir salg av dresser.

– Det er ikke bare ballkjoler, det er ikke bare til jentene, det er også til guttene, så de selger også dresser der, sier Selja Tornås.

Powered by Labrador CMS