SLUTTER: Kjetil Myklebust slutter som rektor ved Sofiemyr skole.

Sofiemyr-rektoren slutter

En av de mest utfordrende lederstillingene i Nordre Follo-skolen er ledig.

Publisert

Stillingen som rektor ved Sofiemyr skole ble utlyst sist torsdag. For mange kommer det som en stor overraskelse at nåværende rektor Kjetil Myklebust slutter.

Barneskolen på Sofiemyr er stadig i fokus på grunn av utfordringene knyttet til skolebygningen. 

– Har gjort en meget god jobb

Katti Anker Teisberg er områdeleder skole i Nordre Follo kommune. Hun sier det er veldig trist at Myklebust slutter.

– Han har gjort en meget god jobb på Sofiemyr og stått i krevende problemstillinger som han har jobbet med på en konstruktiv måte. Når stillingen nå er ute ser jeg frem til å komme i gang med å finne hans erstatter. 

REKRUTTERER: Katti Anker Teisberg er områdeleder skole i Nordre Follo, og søker nå etter ny rektor ved Sofiemyr skole.

Katti Anker Teisberg karakteriserer rektorstillingen på Sofiemyr som en kompleks, krevende og veldig spennende stilling.  

Utfordringer

– Det er utfordringer knyttet til skolebygningen og en uavklart situasjon til utviklingen av området, men det er en godt drevet skole med mange dyktige ansatte. De jobber systematisk med skoleutvikling og læringsmiljøet og samarbeider godt med en engasjert foreldregruppe.

– Hvem er den ideelle søkeren?

– Jeg tenker at den som skal lykkes på Sofiemyr skole må være ydmyk for arbeidet som er nedlagt og kunne videreføre det. God kunnskap om skoledrift, åpen, raus og imøtekommende. En ting er å ha orden på det organisatoriske og den pedagogiske utviklingen men minst like viktig er det å legge til rette for at skolen blir en positiv kraft i nærmiljøet og da er kommunikasjon og samarbeid med omgivelsene vesentlig.

Kjetil Myklebust starter som rektor ved Sofiemyr skole tidlig i 2017. Da kom han fra jobben som assisterende rektor ved Sofiemyrtoppen skole. 

Oppegård Avis har foreløpig ikke lyktes med å få kommentarer fra Sofiemyr-rektoren, men følger saken videre. 

Powered by Labrador CMS