Ap+H=sant?

Flere tusen av oss har gjort det allerede gjennom å forhåndsstemme. Nå er valgdagen her og vi skal bestemme hvem som får hånda på rattet de første fire årene i Nordre Follo kommune.

Publisert

Vil Thomas Sjøvold fortsette Høyre-hegemoniet fra Oppegård? Eller skal det bli Hanne Opdan og Arbeiderpartiet? Alt tyder på at ingen partier vil få rent flertall i Nordre Follo. Det kommer til å bli en koalisjon.

Vi forsøkte å stille spørsmpålet til alle parti unntatt «de to store»: Er en stemme på ditt parti en stemme på Sjøvold eller Opdan. Her kan du se resultatet.

Miljøpartiet De Grønne vil trolig oppleve sitt beste valg noen sinne, i hvert fall i Nordre Follo. Meningsmålingene har gitt dem over ti prosent av stemmene. Det vil i så fall skape et lite skred. Da vil de bli langt tyngre enn bare å være på vippen. Plutselig kan Hans Martin Enger og hans parti seile opp til å bli svært sentrale.

Eller: Har du noen gang lekt med tanken på at Arbeiderpartiet og Høyre kan gå sammen? Det har skjedd før. I lokalpolitikken kan det meste oppstå, og den politiske avstanden er ikke så stor alltid.

GJØR DET: – Engasjer deg. Vis at du bryr deg om samfunnet ditt, skriver redaktør Sigbjørn Vedeld i Oppegård Avis.
GJØR DET: – Engasjer deg. Vis at du bryr deg om samfunnet ditt, skriver redaktør Sigbjørn Vedeld i Oppegård Avis.

I dag går vi til urnene. I løpet av de siste ukene har jeg møtt mange som er usikre. Noen har også sagt at de vil droppe å stemme i år. Til dem har jeg hatt følgende svar:

Ikke gjør det! Det siste du skal gjøre er å sitte hjemme.

Engasjer deg. Vis at du bryr deg om samfunnet ditt.

Hvordan vil du at det skal bli i Nordre Follo de neste fire årene?

I valget kan du virkelig påvirke. Gjør det.

Godt valg!