TIL KOLBEN: Nei, det er ikke 1. april. Madrugada kommer faktisk til Kolben.
TIL KOLBEN: Nei, det er ikke 1. april. Madrugada kommer faktisk til Kolben.

Rocke-giganter til Kolben

15. september spiller Madrugada i storsalen i Kolben. Billettsalget starter i dag.

Publisert

Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada.

Derfor er det nesten vanskelig å tro at de nå legger turen innom sal 1 i Kolben.

– Utrolig, men sant! Vi er utrolig glade for å kunne invitere til konsert med Norges største rockeband, Madrugada i Kolben, gløder Tore Gjedrem, kulturkonsulent i kulturhuset.

Varmet opp i Kolben

Årvåkne lesere husker kanskje at bandet spilte et par oppvarmingskonserter i Kolben i vinter, før de fylte Oslo Spektrum. Denne gangen er det ikke snakk om noe oppvarming eller trening i en liten sal. Denne gangen er det fullt øs i sal 1.

Konserten er allerede 15. september og billettsalget starter klokken 14.00 i dag, så vil du oppleve et av Norges beste rockeband live, bør du være rask.

– Dette er en ordentlig rosin i pølsa. Og det er ganske enormt for et lite kulturhus som oss å få en av Norges virkelig store rocke-majesteter til oss, fortsetter Gjedrem.

Lang pause

Selv om Gjedrem bruker svære ord for å beskrive bookingen, er det likevel ikke veldig overdrevet.

Bandet var enormt populære da de brått sa stopp etter gitarist Robert Burås´ bortgang. I de elleve årene som fulgte gjorde de gjenlevende bandmedlemmene egne prosjekter, men tiden som gikk bidro bare til å forsterke bandets status. Og da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet.

Turneen de la ut på i, ble oppunder 100 konserter lang, kun avbrutt av en pandemi. Det var et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere.

STEMMEN: Frontmann Sivert Høyem er viden kjent for sin massive stemme, men så omkranses han også av noen av musikk-Norges flinkeste musikere.
STEMMEN: Frontmann Sivert Høyem er viden kjent for sin massive stemme, men så omkranses han også av noen av musikk-Norges flinkeste musikere.

Stor stemme

Forståsegpåere sier at det er noe «helt eget» med lydbildet til Madrugada. Tore Gjedrem, selv Spellemannvinner og musikknørd, mener det ikke er mulig å argumentere for Madrugadas kvalitet.

– Du kan like eller ikke like, men i Sivert Høyem har de en av landets, kanskje til og med planetens, beste stemmer. Kombinert med den sterke lyd-signaturen til bandet, gjør at du ikke kan ta feil av dette bandet, sier han.

Først Kolben, så Athen

Madrugada har vunnet fem Spellemannpriser, to Alarmpriser og sluppet seks studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som alle har solgt til gull og platina.

Det er altså «alt dette og mere til» som skal fylle Kolben 15. september.

Så går turen internasjonalt igjen, for i løpet av høsten er det klart for et foreløpig karrierehøydepunkt; en gigantisk stadionkonsert i Athen.

Det er fristende å omskrive Leonard Cohens legendariske tekstlinje fra «First We Take Manhattan»: «First they take Kolbotn. Then they take Athen.»

15. september. Konserten starter klokken 20.00

Powered by Labrador CMS