Premiere denne helgen

PAR I MUSIKK: Liv Ragnhild og Sven Torneberg har Scenario som sitt store hjertebarn. Denne helgen er det ny oppsetning i Kolben.
PAR I MUSIKK: Liv Ragnhild og Sven Torneberg har Scenario som sitt store hjertebarn. Denne helgen er det ny oppsetning i Kolben.

Klare med nytt scenario

Denne gangen presenterer vårt lokale musikkteaterensemble sanger fra kontinentale musikaler. – Flere har aldri vært spilt i Norge tidligere, forteller Sven Torneberg.

Publisert

Han har oversatt alle sangene til norsk, mens kona Liv Ragnhild Torneberg (57) er kunstnerisk ansvarlig. Denne uken spilles «Les Phénoménales» i kulturhusets storstue, med forestilliger både torsdag, fredag og lørdag.

– Denne oppsetningen har kommet til etter inntrykk fra kontinentet, sier Sven Torneberg (61), som i en periode jobbet og bodde i Tyskland.

– Jeg tok vare på mange musikalske inntrykk, og jeg tror ikke alle er klar over at det finnes så utrolig mange vakre musikaler - mye mer enn de kjente strofene fra kjente verk, sier Torneberg.

Omfattende jobb

Liv Ragnhild Torneberg forteller om en ektemann som er lidenskapelig opptatt av teater og musikk. På turer til utlandet finner Sven stor glede i å se musikkteater og på andre måter å fordype seg i musikk.

PS! Saken fortsetter under bildet!

PRØVENE: Scenario har ligget i hardtrening i Kolben. Torsdag denne uken er det premiere.
PRØVENE: Scenario har ligget i hardtrening i Kolben. Torsdag denne uken er det premiere.

– Det blir ofte veldig mange CDer som blir med hjem. Dette er musikk du ikke finner på strømmetjenester. Oversettelsesjobben er selvsagt omfattende, men jeg har allerede stoff nok til enda en oppsetning som «Les Phénoménales», sier Sven Torneberg.

Scenario har i cirka 30 år gjennomført en rekke store musikalprosjekter, som «De tre musketerer», «Titanic» og «Den Røde Pimpernell». Årets forestilling er også full av store ambisjoner.

– Vårt mål er å alltid lære noe nytt, og samtidig vil vi gi publikum noe nytt også. Vi skal åpne opp det musikalske vidsynet enda litt til.

Første gang i Norge

«Les Phénoménales» spiller som de fleste skjønner på verdenskjente «Les Misérables». Sven Torneberg har oversatt sanger fra musikaler de færreste av oss har hørt. «Les Phénoménales» består av sanger fra musikaler fra Tyskland, Østerrike, Ungarn, Belgia, Nederland, Frankrike, Danmark og Italia.  

– Musikalene er godt kjent i hjemlandene, men ikke nødvendigvis så langt utenfor egne grenser. Mange av sangene som synges i «Les Phénoménales» har aldri tidligere vært fremført i Norge, sier Sven Torneberg.

«Flyttet inn»

Alle oppsetningene til Scenario kommer i stand gjennom en gedigen dugnadsinssats. Sist helg «flyttet» ensemblet inn på Kolben for å starte innspurten til premieren torsdag denne uken.

– Vi er et amatørteater, men samtidig profesjonelle. Gjennom årene har vi trukket til oss masse kompetanse, og det er strålende å se at alt fungerer. Nå er vi klare for premiere, og jeg håper publikum er klare for noen skikkelige musikalopplevelser de neste dagene, sier Liv Ragnhild Torneberg.