HØSTENS PROGRAM: Kolben Kulturhus har mye på programmet denne høsten.
HØSTENS PROGRAM: Kolben Kulturhus har mye på programmet denne høsten.

Mye å glede seg til utover høsten

Pandemien har endret på folks appetitt på det levende kulturlivet. Høstens program på Kolben Kulturhus bør friste de fleste opp av sofaen.

Publisert

Tilbakemeldingen fra kulturlivet, inkludert Kolben kulturhus, er at vi nå er i en overgangsfase for å få folk opp av sofaen etter pandemien. Det merkes nemlig at folk har endret mønster. Tore Gjedrem, kulturkonsulent på Kolben Kulturhus håper folk får lyst til å besøke stedet igjen, og han kan friste med noe for en hver.

KOMMER: Tom Roger Aadland kommer til Kolben.
KOMMER: Tom Roger Aadland kommer til Kolben.

Store navn på scenen

– Min store favoritt er Nils Bech som kommer den 4. november. Han gjorde en fantastisk fest-forestilling i Operaen i våres under markeringen av at det var 50 år siden homoloven ble avskaffet.

Bech slo gjennom i TV- serien Skam med en coverlåt av O Helga Natt, og fremføringene hans er en blanding av performance- kunst og musikk. Det er kjempe sært og vakkert, forteller Gjedrem.

Den 18. oktober kommer Kyiv Grand Ballet med oppsetningen Tornerose. Kyiv Grand Ballet er i eksil, og har satt opp en familieforestilling i Kolben. Denne kvelden får du muligheten til å se Ukrainas fremste ballettdansere.

Ellers trekker Gjedrem fem Tom Roger Aadland som en skjult diamant.

– Aadland har skrevet tekster til en Dylan-oppsetning som har stor suksess på Det Norske Teateret. Han lager mye autentisk rockemusikk med knallgode tekster som man bør få med seg. Han er ikke så kjent blant folk flest, men han har skrevet mye for andre, og lager veldig mye bra selv, tipser Gjedrem.

Daniel Kvammen lager pop på norsk, og kommer den 17. november, hvis du ikke heller vil ta turen ned for å se den etter hvert så kjente legen Kaveh Rashidi og hans foredrag Kanskje er du frisk?

MIMRING: Hvor mange låter fra 1982 husker du?
MIMRING: Hvor mange låter fra 1982 husker du?

Lokal kultur viktig

– Lokal kultur er viktig for Kolben. Huset Kolben er til for befolkningen i kommunen, og det er viktig for oss at de har en sentral plass her. Vårt innhold består nesten halvparten av lokalt stoff. Her finner du det lokale kulturlivet blandet med det profesjonelle kulturlivet, sier kulturkonsulenten.

Han mener at hemmeligheten bak Kolben sin suksess er at de har et så aktivt kulturliv, og at det lokale kulturlivet fyller salen, ikke bare når de har oppsetninger, men også med øvelser og forberedelser til arrangement. Akkurat det mener han gjør Kolben levende og til et hus med aktivitet hele året.

Av lokale bidragsytere denne høsten trekker han frem Memory Lane som i høst tar for seg hits fra 1982.

– De pleier å være fullt hus og feststemning. Det er alltid verdt å nevne når lokale fyller huset, poengterer han.

Det blir også to lokalproduserte musikkrevyer denne høsten.

– Rockerevyen Forever Young, med hele kommunens Sigurd Dancke, og Nordre follo Musikk teater med deres første oppsetning, må nevnes, sier Gjedrem.

KJEMI PÅ SCENEN: Det blir forhåpentligvis kjemi både mellom publikum og de på scenen, like mye som det blir spennende eksperimenter på gang når Barn ingen adgang besøker Kolben.
KJEMI PÅ SCENEN: Det blir forhåpentligvis kjemi både mellom publikum og de på scenen, like mye som det blir spennende eksperimenter på gang når Barn ingen adgang besøker Kolben.

For de minste

Det skal ikke mangle underholdning for de minste heller. Gjedrem trekker frem Barn ingen adgang med de kjente TV-personlighetene Selda, PK og Håvard fra serien på NRK med samme navn.

– Det blir mange kjemiske eksperimenter, og mye spennende som skjer på scenen, litt slik som på tv, frister han og avslutter med kanskje den største stjerna av dem alle.

For den 17. desember dukker ingen ringere opp en Fantorangen med NRK Supers Julemagi.

Resten av høstens kulturprogram finner du på Kolben.no. Dermed skulle det være nok av ting å finne på fremover.

Powered by Labrador CMS