JUBELGJENGEN: Trener Eduard Aplevich med 5-årspokalen til beste klubb 2016-2021 omkranset av Kolbotn-deltagerne i Kolbotn Cup.

Kolbotn tok 5-årspokalen

Kolbotn-Cup nr. 50 i bryting fikk en knall-avslutning for arrangøren. Pokalen til beste klubb i femårsperioden 2016-2021.

Publisert Sist oppdatert

Som sistemann i premieutdelingen ble brytegruppas hovedtrener, Eduard Aplevich, ropt opp av speakeren for å motta den gjeveste prisen av dem alle.

UTMERKELSE: Under stevnet hedret daglig leder Harald Vaadal (t.h) i Kolbotn IL brytegruppas Siv Tove Ophaug med sølvmerke, diplom og livsvarig medlemskap i klubben. Til v. Frode Hanssen Øverås, formann i brytegruppa.

Gjennom Kolbotn-Cups 50 års historie er det 10. gang 5-årstroféet til beste klubb deles ut. Med seier i tre 5-årsperioder er brytegruppa i Kolbotn IL eneste klubb som har vunnet 5-års pokalen mer enn en gang. De øvrige syv vinnerne fordeler seg på tre norske, to svenske, en polsk og en tsjekkisk klubb.

Trofeet for 2016-2021 vant Kolbotn foran Skedsmo Bryteklubb og Sportsklubben 1909 på tredjeplass.

Stabilitet over tid

– For oss er dette det beste bevis på at vi har hatt stabilitet på et høyt nivå over tid. Selv om vi nå er inne i et generasjonsskifte har vi en massiv rekrutteringsgjeng som presser på, sier Preben Aak - sportslig leder i brytegruppa. Nå tenker vi frem mot neste år hvor vi håper å få med utenlandske klubber igjen. I fjor måtte vi avlyse på grunn av covid-restriksjonene. Derfor ble 50-års jubileet et år forsinket, men vi skal ta det igjen med full bredde i deltagelsen neste år, også med alle utlendingene på plass. Denne gang satset vi på Kolbotn Cup på én dag, men fylte Sofiemyrhallen med ytterligere tre brytearrangementer søndag. Det ble fullt trykk hele helgen, fortsetter han fornøyd.

Resultatene i Kolbotn-Cup

I gutteklassene fikk Kolbotn denne gang fem brytere inn på meldaljeplass. Matheo Torp Gilinsky gikk til topps i G12 45 kilosklassen, og Martin August Aak var utilnærmelig i G15 48 kg. Fellesnevner er at begge har full kontroll i sine kamper, er gode teknisk sett og skaper sjanser.

I 62 kg G15 ble det nok en medalje med bronse til Aneas Kjelland-Hysvær, og i juniorklassen (23 år) besatte Hermund Ophaug og Victor Jairo Grøneng sølv- og bronse-plassene. Fem medaljer i gutteklassene, og mye solid bryting ble beholdningen.

TOPP: Kolbotn Matheo Torp Gilinsky seiret i G12 45 kg.

I jenteklassene ble det ytterligere to medaljer til Kolbotn. Liv Sandvik-Kleppestø hadde en sikker vei mot gullet i P12 50 kg, og i siste kamp ble det seier i lokaloppgjøret mot Malin Sigde fra Ski Bryteklubb. I juniorklassen (80 kg) tok Julie Johansson sølv.

VINNER: Trener Sofia Aak gratulerer Liv Sandvik-Kleppestø med seieren i 50 kilos klassen.

Ytterligere tre arrangementer

Arrangementene Aak viser til søndag er avviklingen av NM i fristil, kretsmesterskap for Oslo og Akershus brytekrets og Mini-Cup - et rekrutteringsstevne. Med bryting på fire matter ble det et yrende liv gjennom hele helgen.

Morsomste innslag hadde man trolig med en felles oppvarming for 153 deltagere i Mini Cup. Under Ronny Sigdes ledelse ble alle mattene fylt med ny-rekrutter, og at de har lært sin ABC med felles nakkeøvelser, fikk man er godt bevis på både under oppvarmingen og i etterfølgende stevne. De utkjempet hele 172 kamper, og blant de 153 deltagere i Mini Cupen kom hele 47 fra arrangørklubben.

OPPVARMING: Under ledelse av Ronny Sigde var det felles oppvarmingsgymnastikk for deltagerne i nybegynnerstevnet søndag.

Fristilsmestre

Ytterligere to fristilsmesterskap er resultatet etter søndagsstevnet. Hele lørdag satt Sigmund Røtnes Wiederberg som speeaker og loset deltagere, trenere og publikum trygt gjennom stevnet. Søndag avsluttet han helgen med å gå til topps i tyngste vektklasse, 125 kg.

I 62 kg G15 hadde Aneas Kjelland-Tysvær er lang vei frem til gullmedaljen, men etter hele fire kampseire kunne han hente den gjeveste prisen.

TO PÅ PALLEN: Sølv- og bronsevinnerne Hermund Ophaug og Victor Jairo Grøneng (t.h.) måtte se Ludvig Hunheim-Hatland, National, på toppen av pallen etter at medaljene var delt ut av «Tåsen-Plogen».

Tåsen-plogen på plass

Med sitt vidtspennende program kunne stevneleder Tove Ladstein sette et fint punktum søndag kveld. Normalt teller Kolbotn Cup i bryting 400-500 deltagere og det utkjempes 700-800 kamper. I 4-stevnersversjonen denne gang ble det 375 deltagere og drøyt 400 kamper avviklet.

For å sette en ekstra spiss på premieutdelingen var den etter hvert berømte «Tåsen-Plogen», Oskar Marvik med VM-bronse i Valhall for noen måneder siden, hyret inn som premieutdeler.

Powered by Labrador CMS