JUBEL: Kolbotn jenter U15 vant regional serie 2021. Her fra feiringen på klubbhuset 13. desember. Nå er flere av spillerne tatt ut til landslagssamling.

Jubel for KIL-jenter

Liliana Melissa Taugbøl Malloul, Malin Stranne Rønningen, Lea Brandstadmoen Ellingsen, Nadia Tahirukaj og Aida Berg er alle tatt ut til landslagssamling.

Publisert

Equinor Talentleir er det gjeveste uttaket som finnes i alderbestemt fotball. Denne uken kom uttaket for årets samling, og hele fem KIL-jenter står på listene.

For J15 - jenter født i 2007 - ble Liliana Melissa Taugbøl Malloul tatt ut på det offisielle landslaget. Dette laget skal spille dobbeltkamper mot Sverige i løpet av samlingen.

TATT UT:  Liliana Melissa Taugbøl Malloul er tatt ut på J15-landslaget.

I tillegg ble Malin Stranne Rønningen tatt ut til det såkalte skyggelandslaget, et annet ord for dem som akkurat nå rangeres som de nest beste i Norge.

Får kjenne hvor lista ligger

J15 er det første årstrinnet spillere tas ut til offisielle landskamper. Det tas likevel ut spillere til landslagssamling på årstrinnet under, J14. Også her er Kolbotn fabelaktig godt representert.

Her er nemlig 2008-trioen Lea Brandstadmoen Ellingsen, Nadia Tahirukaj og Aida Berg alle med, fordelt på to lag. Disse jentene skal i aksjon i en internasjonal turnering.

– Vi gleder oss til ny talentsamling. Målet med samlingen er at spillerne skal få nye erfaringer og referanser. Få kjenne på hvor «lista ligger» nasjonalt, slik at de kan fortsette å utvikle seg i hverdagen, og forhåpentligvis prestere for Norge internasjonalt om ikke så lenge. Internasjonale utfordringer kommer allerede i høst. J15 skal spille dobbeltlandskamper mot Sverige og J14 skal ut i en internasjonal turnering, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Powered by Labrador CMS