TAPTE: Tonje Pedersen og Kolbotn tapte helgens kamp mot Røa. Nå er laget sist i nedrykkssluttspillet.
TAPTE: Tonje Pedersen og Kolbotn tapte helgens kamp mot Røa. Nå er laget sist i nedrykkssluttspillet.

Sjokktap for Kolbotn

Kolbotn har fått en marerittstart på sluttspillet i Toppserien. Med bare tre kamper igjen er laget helt sist og står i fare for å rykke ned.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn opplevde stor suksess i grunnspillet av årets sesong og var bare minutter unna å klare en historisk god topp fire-plassering. I KIL-leiren følte man seg likevel snytt for «det helt store», mye takket være den avlyste hjemmekampen mot Avaldsnes, der bortelaget ble tilkjent seieren.

Til tross for skuffelsen var det en offensiv spillergruppe som tok fatt på det såkalte nedrykkssluttspillet. Tanken på bunnstrid og nedrykk var bortimot ikke-eksisterende.

I gjørma

I det viktige sluttspillet har det derimot vært bom stopp for de hvite og blå. Etter fire spilte kamper har Kolbotn skrapet sammen fattige to poeng, og står virkelig med nedrykksgjørme til langt over leggskinnene.

SIST: Kolbotn har fått en grusom start på sluttspillet og ligger helt sist når det gjenstår tre kamper.
SIST: Kolbotn har fått en grusom start på sluttspillet og ligger helt sist når det gjenstår tre kamper.

Søndag ble situasjonen forverret med et sjokktap mot Røa på bortebane, et lag som ikke vant én eneste kamp i grunnspillet.

Med tre kamper igjen, og ni poeng å spille om, ligger Kolbotn helt sist.

Sjelden har ordet krise vært med på sin plass i en sak om kvinnefotball. Nå er det dessverre det.

Avtroppende KIL-trener Aleksander Olsen innrømmer at det er tungt å se på tabellen.

– Det er ikke en plass vi vi ligge på så veldig mye lenger, men dette kan vi ordne opp i selv. Nå handler det om å vinn eller forsvinn. Det er tre kamper igjen og vi må sikre oss minimum seks poeng, begynner Olsen.

– Rimelig absurd

Den første av tre match-baller er mot Åsane 16. oktober. Da må ermene brettes opp igjen.

– Ja, hvem skulle trodd det etter at vi slo Vålerenga 3-1 på hjemmebane. Jeg vil ikke kalle det flatt batteri, men jeg tror vi undervurderte trøkken spillerne fikk ved å være så nær det helt store. Det er jo en rimelig absurd situasjon at alt de de hadde jobbet for i grunnserien plutselig ble nullet ut, fortsetter han.

Favorittstempelet mange hadde satt på KIL er defintivt nullet ut etter uavgjort mot Avaldsnes og LSK Kvinner, og tap mot Lyn og Røa. Den resterende kamp-menyen er Åsane hjemme, Tromsø borte og Arna-Bjørnar hjemme.

Olsen er sterk i troen på at laget hans har mer enn nok kvalitet til å redde seg inn over nedrykksstreken.

– Nå må vi kjempe med nebb og klør, men det skal vi klare. Det er ni poeng å kjempe om og jeg har virkelig trua på at vi skal snu det. Det tror jeg gruppa har også, selv om vi alle er klare over hva som er konsekvensen hvis vi ikke klarer det, sier Olsen.

Ikke fokus på nedrykk

Han mener det er lite vits i å gå rundt å frykte.

– Vi kan ikke gå rundt å frykte nedrykk. Det har jeg liten tro på at slår ut positivt sportslig. Men vi kan heller ikke gå rundt og tenke at vi ikke kan rykke ned. For det kan vi. Nå rette vi alt fokus mot de tre siste kampene.

På klubbkontoret kan de ikke gjøre stort annet enn å krysse fingrene for at Olsens plan holder mål.

– Jeg tenker at det begynner å bli ubehagelig. Samtidig har vi tre kamper igjen som vi normalt skal vinne. Men ja, jeg klarer å se tabellen og det er ikke spesielt hyggelig akkurat nå, begynner daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner, Henning Stubberud.

STERK I TROEN: Daglig leder Henning Stubberud tror KIL-jentene klarer å snu den dårlige trenden og at plassen i Toppserien reddes.
STERK I TROEN: Daglig leder Henning Stubberud tror KIL-jentene klarer å snu den dårlige trenden og at plassen i Toppserien reddes.

Full tillit

I fotball er det gjerne betegnet som et nært forestående nådestøt å uttrykke at man har full tillit til en trener. Likevel bedyrer Stubberud at det er nettopp det han har til Olsen & co.

– Vi har full tillit til at spillerne og trenerne skal lose oss gjennom dette, for vi har fortsatt det samme laget som slo Vålerenga 3-1 på Sofiemyr. Nettopp derfor tror vi dette går bra, men taper vi mot Åsane, må vi nok finne frem kalkulatoren og gjøre noen nye regnestykker, sier han.

De regnestykkene blir i så fall ikke av den lystige sorten. Det er godt kjent at Kolbotn er i en økonomisk krevende situasjon allerede og et eventuelt nedrykk kan bli katastrofalt.

– Da må rett og slett en del nedskaleres. Rykker man ned, får klubben mye mindre penger, uten at vi har noe eksakt sum til deg. Det er snakk om betydelige beløp for en klubb som Kolbotn, sier Stubberud.

Det vil både Stubberud, Olsen og spillerne for en hver pris unngå.

Powered by Labrador CMS