TRENER: Aleksander Olsen måtte se at poengene glapp i serieåpningen.

Seieren glapp

Kolbotn fikk en drømmestart i serieåpningen mot LSK Kvinner, men endte poengløse etter at tomåls-ledelsen ble snudd til tap.

Publisert Sist oppdatert

Søndag var det endelig serieåpning for Kolbotn-damene i Toppserien, borte mot LSK Kvinner. Hjemmelaget er forventet å være med i medaljekampen også i år, men Kolbotn føyk ut av «startblokkene» i LSK-hallen.

Allerede etter åtte minutter stanget stopperkjempen Sara Hørte, Kolbotn i ledelsen og etter en drøy halvtime var samme kvinne på plass og doblet ledelsen. Begge målene kom etter gode dødballer fra bortelaget.

Raknet

Etter pause var det derimot duket for en smertefull opphenting av hjemmelaget. Etter 54 minutter fikk LSKs Mia Authen drømmetreff fra kanten av 16-meteren, og limte ballen i vinkelen. Hjemmelaget fikk blod på tann, kjørte over slitne KIL-jenter og utlignet etter 67. minutter.

Da hang våre jenter for alvor i tauene og det virket som om det ene poenget var alt de kunne håpe på. Med rundt ti minutter igjen av kampen ble også det håpet knust, da svenske Nina Jakobsson styrte inn 3-2 til hjemmelaget.

Vanskelig oppladning

Kolbotn ga alt i hadde i jakten på en utligning, men det ble ikke flere mål i seriepremieren. Dermed fikk ikke trener Aleksander Olsen og KIL-damene den starten de hadde drømt om på årets sesong.

– Jeg er ikke overrasket over at vi på en god dag kan hamle opp med LSK, men når sant skal sies, var dette nesten maks av hva vi kunne forvente. Inngangen til denne kampen har nemlig vært blytung, skade- og sykdomsmessig, og vi har hatt 8-9 spillere på trening. Jeg har aldri vært borti noe lignende på 18 år som trener, sier Olsen til Oppegård Avis.

Skadelisten var så massiv før helga at Kolbotn forsøkte å få kampen utsatt. Det fikk de derimot ikke medhold i, og kampen gikk som planlagt.

– Vi gikk rett og slett tomme underveis og andreomgangen ble en blanding av engstelse og flatt batteri. Jeg tar med meg at vi tross alt var i en posisjon hvor vi hadde ett poeng i lomma etter 80 minutter, sier Olsen.

Lover mer sprut

Målene er det også grunn til å glede seg over.

– Dødballer er et område hvor vi skal straffe motstanderne på i år, så det var deilig at det løsnet allerede i seriestarten. Jeg vet at vi har mer sprut i beina og spillkraft enn det vi viste i helga, og får vi litt mer orden på treningshverdagen vår nå, så skal dette bli raskt bedre.

Forhåpentligvis for Olsen og KIL er en del av de skadde og syke spillerne tilbake allerede denne uka. Det trengs mot et hardtkjempende Røa-lag

– Normalt sett betyr Røa en tøff kamp, og jeg tror det blir tett og jevnt i år også. Nå skal vi bruke uka på å rette på noen ting fra LSK-kampen som jeg håper vil bikke det i vår favør.

Kampen spilles på KFUM Arena på Ekeberg da hjemmebanen Sofiemyr stadion ikke er klar for spill ennå.

Powered by Labrador CMS