TYSKE GJESTER: Det var en stor ære for Kolbotn Rotary få besøk fra Tyskland. Her ser du de tyske gjestene sammen med Kolbotn Rotary sin egen representant, Siv Tove Ophaug (til høyre i bildet).
TYSKE GJESTER: Det var en stor ære for Kolbotn Rotary få besøk fra Tyskland. Her ser du de tyske gjestene sammen med Kolbotn Rotary sin egen representant, Siv Tove Ophaug (til høyre i bildet).

Samfunnsengasjerte tyskere besøkte lokal Rotaryklubb

Minden Rotaryklubb besøkte Kolbotn Rotaryklubb i pinsen. Nå kan det bli håndballsamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

I pinsehelgen fikk Kolbotn Rotaryklubb besøk fra sin vennskapsklubb i Minden, Tyskland. Vertskapet hadde planlagt langhelgen godt for de 18 gjestene, og værgudene kunne by på strålende sol under hele oppholdet. Gjestene fra Tyskland var på middag hjemme hos flere av Kolbotn-klubbens medlemmer, og fikk også oppleve Oslos mange severdigheter. Holmenkollen er jo obligatorisk når en får utenlandsbesøk. Mange av gjestene benyttet anledningen til å ta heisen helt opp i hopptårnet, og utsikten var også upåklagelig under den flotte lunsjen på Frognerseteren Restaurant. Videre ble det besøk på Nasjonalmuseet og omvisning på tysk i Operaen. Søndag ble det busstur til Gamlebyen i Fredrikstad. Her ble det omvisning og lunsj på Majoren, før bussen satte kursen mot Sjæløy en halvtime unna. Der var det stort hageselskap på hytta til Sylvi Graham, som er påtroppende president i Kolbotn Rotaryklubb.

HØYÅS: Dette bålhuset på Høyås er det Kolbotn Rotaryklubb som står bak.
HØYÅS: Dette bålhuset på Høyås er det Kolbotn Rotaryklubb som står bak.

Vennskapsavtalen mellom Kolbotn Rotaryklubb og Minden-Porta Westfalica Rotaryklubb ble inngått under et besøk i Minden i mai 2022. Initiativet kom fra tysk side som har erfaring med vennskapsklubber fra Portugal, England og Frankrike. I året som har gått har de to klubbene jobbet tett med felles aktiviteter. Minden er en kjent håndball-by hvor flere norske spillere har hatt opphold. Det er knyttet kontakt med håndballgruppen i Kolbotn IL for å se på muligheter for gjensidige treningsopphold.

I august arranger Minden-Porta Westfalica Rotaryklubb et internasjonalt lederseminar for ungdom i alderen 18–25 år, Rotary Youth Leadership Awards (RYLA). Den tyske klubben dekker seminar og opphold, mens Kolbotn Rotaryklubb dekker reisen. Dette er derfor et tilbud som er gratis for ungdommene. Foreløpig ser det ut til å bli 5 deltakere fra Kolbotn.

Med pinsens besøk er vennskapsbåndene mellom de to rotaryklubbene ytterligere styrket. I slutten av august reiser 18 medlemmer fra Kolbotn Rotaryklubb til Minden på gjenvisitt.

Powered by Labrador CMS