OOOOOOPS: Her er det en Volvo-fører som ikke helt skjønte betydningen av Gågate-skiltet. Bedre lykke neste gang.

Vurderer grep mot ulovlig kjøring i sentrum

Til tross for at veistumpen mellom Kolbotn Torg og toglinjen er tydelig merket «Gågate» tar mange bilister sjansen hver dag.

Publisert

Siden det virker som om mange bilister i Oppegård synes ordet «Gågate» er vanskelig å forstå betydningen av, kan det bli aktuelt med nye tiltak fra kommunens siden.

Ja, for det er nemlig ulovlig å kjøre strekningen mellom Kolben og Kolbotn stasjon, uansett hvilken god grunn du måtte ha.

ULOVLIG Å KJØRE: Inn her har du ingenting å gjøre dersom du kommer med bil. Til fots er du derimot hjertelig velkommen.

Mye tips

I en lengre periode har vi fått gjentatte tips om at veistrektingen benyttes til biltrafikk opptil flere ganger hver eneste dag. Det til tross for at den er tydelig merket med skiltet «Gågate» fra begge sider.

Det betyr ifølge loven at det ikke er lov med motorvogn på strekningen. Likevel benyttes veien av flere biler hver eneste dag.

Snarvei?

Hvorfor er ikke godt å vite, så vi kontaktet virksomhetsleder for vei og park i Nordre Follo, Gry Larsen, for å høre hennes mening.

– Kommunen er kjent med at bilister benytter denne strekningen. Vår oppfatning er at strekningen rett og slett brukes som snarvei mer enn at bilistene ikke vet hva skiltene betyr. Vei og park vurderer nå hvilke tiltak som kan være aktuelle for å hindre kjøringen, både med tanke på om skiltingen kan bli tydeligere, men også evt. andre fysiske tiltak, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS