BLE SKADET: Oppegård-løperen Kristine Meinert Rød skulle delta i EM i terrengløp i helgen. Her fra et friidrettsstevne tidligere i år.
BLE SKADET: Oppegård-løperen Kristine Meinert Rød skulle delta i EM i terrengløp i helgen. Her fra et friidrettsstevne tidligere i år.

Stor sesong – skadet under EM

TORINO: Kristine Meinert Rød (21) skulle gjøre sin virkelige debut på den internasjonale scene i helgens terrengløp-EM i Italia. Dessverre ble Oppegård-jenta skadet på trening i den sleipe løypa i Piemonte dagen før mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Det var selvsagt en nedtur. For meg var det imidlertid en bonus å i det hele tatt bli uttatt til mesterskapet, forteller Oppegård-jenta som.

Selv om hun ikke fikk løpt seg, gjorde hun i alle fall litt nytte for seg.

– Jeg fikk en jobb i støtteapparatet for å backe de andre norske utøverne løpsdagen her i Italia, forteller hun.

Det hjalp tydeligvis.

Både Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal vant seniorklassene. Det gjorde de i fjor også.

Selv hadde hun mer moderate forventninger til EM-debuten.

– Jeg skulle løpe i U-23 klassen. Andrea Engeset fra Runar som slo meg nesten på målstreken under senior NM ble nummer 12. En plassering på det nivået hadde også jeg håpet å få, sier Kristine.

KOMET-KARRIERE: Kristine Meinert Rød har slått skikkelig gjennom i år.
KOMET-KARRIERE: Kristine Meinert Rød har slått skikkelig gjennom i år.

Fersk løper

Kristine som først denne sesongen er begynt å konkurrere friidrett på nasjonalt nivå har hatt en fantastisk sesong.

– Høydepunktene har kommet tett. Det er ikke lett å sette plasseringer og prestasjoner opp i mor hverandre, sier Oppegård-jenta som har en fortid som langrennsløper og toppsvømmer i Kolbotn.

– Selv om det var lite friidrett og rein løpetrening i ungdommen er jeg langt fra uten erfaring fra konkurranser og trening, sier hun.

Krevende løyper

Det var krevende løyper i Italia.

– I forkant var det helt umulig å spå noe om plassering og muligheter. Dessverre hadde vi ikke lag i U-23 klassen. Vi var bare to norske jenter som fikk klarsignal, understreker hun.

Kristine debuterte på juniorlandslaget i sommer under U-23 nordisk i Malmø.

VINNER: Karoline Bjerkeli Grøvdal vant sin andre strake seier i EM i terrengløp.
VINNER: Karoline Bjerkeli Grøvdal vant sin andre strake seier i EM i terrengløp.

– Dette er første gang jeg er med på mesterskap med seniorene. Brødrene Ingebrigtsen og europamester Karoline Bjerkeli Grøvdal er folk jeg frem til i år bare har sett på TV. Bare det var i seg selv en opplevelse, presiserer Oppegård-jenta.

Vant nordisk

Kristine vant 5000 meteren på nordisk U-23 mesterskap i Malmø i sommer. På Hoved-NM ble hun fire og fem på 5 og 10 000 meter. Under senior NM terrengløp i Bergen tidlig i oktober ble hun nummer to.

– Sølv ble det også på seniornordisk i Kristiansand for noen uker tilbake, sier Kristine som presiserer at hun i forkant av sesongen aldri hadde trodd på slike prestasjoner og plasseringer.

Trenger pause

På nyåret starter innendørssesongen.

– Nå trenger jeg en pause. Jeg har konkurrert mye denne sommeren og høsten. På grunn av nordisk og EM er sesongen blitt strukket til oppunder jul. Nå må jeg ta noen litt rolige uker og lytte til kroppens signaler, så får vi se hva vinteren vil bringe av konkurranser, sier Kristine.

Kristine studerer ved NTNU. Det var først etter at hun kom til Trondheim høsten 2021 ting begynte å skje.

– Året før gikk jeg på folkehøyskole i Sandane. Det var her jeg fikk smaken på friidrett, sier Kristine som før det var en lovende svømmer.

– Jeg er nok langt mer talentfull med piggsko på beina, avslutter hun leende.

Powered by Labrador CMS