KUNSTNEREN: Maria Zofia Sørensen stolt frem kunsten til Oppegård Avis.

Utstilling i Kolben: Fra natur til abstrakt

Utstillingen til Maria Zofia Sørensen er inne i den siste uken i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

I biblioteksgalleriet har Maria Zofia Sørensen hatt utstillingen "Fra natur til abstrakt" siden 24. juni. 12. juli beveger utstillingen seg videre, da Drøbak og Oslofjorden kunstsenter står for tur. 

Sørensen er opprinnelig fra Polen, men har bodd i Norge over lengre tid. Sørensen bor på Nordstrand, men selv er hun et aktivt medlem i Kolbotn Maleklubb og Kunst Follo. 

– Jeg føler meg nesten mer norsk en polsk, om jeg skal være ærlig, forteller kunstneren. 

Naturen - starten av reisen  

Da en entrer utstillingen er det en tydelig løype fra a til å, som navnet på utstillingen er med på å bygge under. 

– Begynnelsen av utstillingen er naturalistiske bilder. Det er mye natur, men ingen spesifikk inspirasjon. Jeg henter inspirasjon fra fantasi og livets opplevelser. 

I naturbildene er det også brukt en del pasté og sand, som legges på lerretet for å lage struktur. Deretter legges maling eller farge over strukturen. 

NATUREN: Første del av utstillingen tar gjesten gjennom diverse figurative elementer en kan kjenne igjen fra naturens verden.

Det abstrakte

I mars var Sørensen på kunstakademi i Römerstein, mellom Stuttgart og München. Her jobbet hun med professoren Dietmar Wolfl, her jobbet hun for det meste med abstrakt kunst. 

– Det er en base i bildene før jeg kaster maling på berettet. Det gir mulighet til individuell tolkning og uenderlig fri fantasi.

Hun legger til at utfordringen med abstrakt kunst er å få et visst system, selvom det er mye kruseduller og tilfeldighet. Derfor rydder Sørensen i bildet, for å oppnå en viss form for balanse.  

Det abstrakte: Andre del av utstillingen er det abstrakte, der det finnes få regler.
Powered by Labrador CMS