Fra lokal til nasjonal politikk

ENGASJERT POLITIKER: – Vi trenger et sterkt SU for å mobilisere unge til kamp for miljø, feminisme, sosialisme og en solidarisk flyktningpolitikk! sier Synnøve Kronen Snyen.
ENGASJERT POLITIKER: – Vi trenger et sterkt SU for å mobilisere unge til kamp for miljø, feminisme, sosialisme og en solidarisk flyktningpolitikk! sier Synnøve Kronen Snyen.

Synnøve Kronen Snyen kan bli ny SU-leder

Synnøve Kronen Snyen (23) fra Oppegård er innstilt som ny leder for Sosialistisk Ungdom.

Publisert

– At valgkomitéen i Sosialistisk Ungdom (SU) har innstilt meg som ny leder for organisasjonen betyr mye for meg. Det er en stor tillit å få, sier Synnøve Kronen Snyen, som for tiden bor og studerer i Oslo.

23-åringen, som har vært medlem av SU siden 2013, er i dag første nestleder i ungdomspartiet og har nå blitt innstilt til SUs sentralstyre som ny leder for perioden 2020-2022.

Hun har tidligere vært fylkesleder i Akershus SU (2015-2016), lokallagsleder i Follo SU (2014-2015) og har sittet i internasjonalt utvalg. Før perioden i sentralstyret har Synnøve også vært nestleder i studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.

Les også: – Et Kolbotn sentrum for vanlig folk, ikke byggherrers profitt!

Kjent som engasjert og tøff gruppeleder for Oppegård SV

KJENT SOM GRUPPELEDER FOR SV: Synnøve Kronen Snyen har vært gruppeleder for Oppegård SV i den forrige kommunestyreperioden.
KJENT SOM GRUPPELEDER FOR SV: Synnøve Kronen Snyen har vært gruppeleder for Oppegård SV i den forrige kommunestyreperioden.

I Oppegård er Synnøve godt kjent som gruppeleder for Oppegård SV og en av de yngste lokalpolitikerne i vår kommune. Hun ble valgt til kommunestyret i Oppegård høsten 2015 og ble ferdig da kommunestyreperioden var over 1. januar i år.

Til tross for sin unge alder, har 23-åringen vist seg som en meget tøff og engasjert politiker i Oppegård. Saken om kloakklekkasjen fra Kolben, som ble hemmeligholdt av kommunens administrasjon i ett år, men som ble avdekket for snart to år siden, er bare et eksempel på dette.

En tilsynelatende harmløs sak om rensing av Kolbotnvannet fikk det til å koke i kommunestyret sommeren 2018 takket være Kronen Snyens mot. Bare noen få minutter etter at ordfører Thomas Sjøvold bekreftet kloakklekkasjen ovenfor Oppegård Avis, ble saken tatt opp av Kronen Snyen under kommunestyrets behandling av det som skulle være en mer generell sak om rensing av Kolbotnvannet.

Les saken og se videoen fra kommunestyremøtet her: Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

"Vil fremme en radikal profil"

– En rettferdig verden er ikke bare nødvendig, den er også mulig.

Synnøve Kronen Snyen

– Jeg håper på å få muligheten til å jobbe sammen med alle medlemmene i SU og kjempe for en grønn og rettferdig fremtid. Det haster mer enn noensinne å få ned klimagassutslippene. Situasjonen for verdens flyktninger er katastrofal. Milliarder av norske kroner er gjemmes bort i skatteparadiser samtidig som høyresiden kutter i velferden til folk flest. En rettferdig verden er ikke bare nødvendig, den er også mulig. Vi trenger et sterkt SU for å mobilisere unge til kamp for miljø, feminisme, sosialisme og en solidarisk flyktningpolitikk! sier Kronen Snyen til Oppegård Avis.

"Synnøve er flink til å se og bygge mennesker, og har en god evne til å bygge sterke fellesskap. Hun kommer til å bidra til samhold i sentralstyret og organisasjonen. Erfaringen hennes fra AU i denne perioden vil være en svært viktig ressurs i perioden framover. Utad vil Synnøve fremme en radikal profil som SUere kjenner seg igjen i", skrev valgkomitéen i SU i sin innstilling.

Kronen Snyen er ikke den første fra Oppegård som sitter høyt i SU: Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson fra Kolbotn var leder i SU i perioden 2014-2016.

Les også: Fem grunner til å gå i tog i dag

 

 

Powered by Labrador CMS