Se glimt fra Marianne Mørks Pinocchio!

Torsdag den 24. august åpner vår lokale teaterdronning det nye Rådhusteateret i Ski med sin nye forestilling. Se glimt!

Publisert

Det nærmer seg premiere. Torsdag den 24. augsut klokken 18.00 skal det skje i det nye Rådhusteateret i Ski. Da har Marianne Mørks teaterskole ikke bare premiere på det nye stykket «Pinocchio», men det er også Mørks skuespillere som får æren av å åpne den nye kulturstorstuen i vår nabokommune.

– Det er fortsatt like moro med premiere, men det aller morsomste med å drive teaterskolen, er å se hvordan elevene utvikler seg med årene. Det er alltid like rørende å se hvordan de blomstrer på scenen, forteller Marianne Mørk.

PS! Se videosmakebit fra forestillingen øverst i saken!

Jubileum

I 25 år har hun spredd teaterglede til folk i Follo.

– Det er viktig å fremme hvert enkelt barns kreativitet. Det har alltid vært hovedvekten min. I tillegg er jeg veldig opptatt av dynamikken. Det skal være et åpent miljø uten mobbing. Det er ikke slik at alle her kommer til å bli skuespillere en dag, men alle har noe i seg, og å stå på en scene gir mye på mange forskjellige måter, forteller Mørk.

KLAR MED NY OPPSETNING: Kolbotn-kvinnen Marianne Mørk gleder seg til premieren på jubileumsforestillingen «Pinocchio» i Rådhusteateret i Ski..

Jubileet skal feires med oppsetting av et klassisk stykke mange kjenner fra før.

– Det er så fine karakterr i Pinocchio. Det er noe symbolsk i det som starter som en tredukke, og blir til noe flott og godt til slutt. Stykket er fullt av god moral og lærdom jeg tror vi har godt av å ta med oss selv i en moderne hverdag. Det handler om å gjøre feil og lære av dem, å ta til seg et og annet godt råd man får på veien, og det handler om man ikke skal lyve. Dette er nok spesielt viktig dag. Ærlighet varer lengst, som kjent, sier Mørk, og legger til:

– Vi skulle kanskje hatt et slikt nesebarometer, salle sammen, spesielt i disse Trump-tider, sier hun med et smil.

Hun trekker også frem Pinocchios besøk i Lekeland.

– Det er lett å¨la seg lokke av glam og glitter, men når dagen er omme, blir man et esel av det. Det er slike ting som gjør dette stykket relevant også i 2017, sier Mørk.

Team

Mørk er opptatt av å fremme teamet, som hun kaller det.

SJEKK DEN NESEN: – Det har vært mye jobb med denne nesen, men den virker utroig bra, sier Marianne Mørk..

– Vi er jo et stort lag, med rundt 70 involvert. Det er en krevende og kostbar produksjon, men det er rart med det, selv etter så mange år, er det like moro å ta fatt på et slikt stykke hver gang, sier Mørk.

Å sette opp et slikt stykke er tross alt mye arbeid. Det skal øves og øves, koreograferes, styles, kostymer skal på plass, og stykket skal ha en personlig touch.

– Jeg har lekt med scenen og dens muligheter i dette stykket, og har fått laget noen frodige karakterer. Katten og Reven, for eksempel, er til å spise opp. Og i tillegg har du gamle, snille Geppeto, og for ikke å snakke om alt arbeidet med den gigantiske nesen til Pinocchio. Den kommer til å stå ut på scenen, bokstavelig talt, ler Mørk.

– Ta turen

Stykket spilles bare til og med den 3. september, så det gjelder å sikre seg billetter.

– Jeg har lagt meg på et fornuftig prisnivå, med 200 kroner for billetten for voksne og 175 kroner for barn. Jeg tror det er viktig at ting ikke er for dyrt. Teateret bør være tilgjengelig for alle, og jeg håper folk tar turen bort. Dette blir en bra forestilling, avslutter Marianne Mørk.

PS! Se videosmakebit fra forestillingen øverst i saken! herunder ser du noen bilder fra øvingene i Rådhusteateret. Bestill billetter nå!

Powered by Labrador CMS