TEATERDRONNINGEN: Marianne Mørk har mange jern i ilden og alltid mange prosjekter på gang, men det er teaterskolen som tar det meste av tiden hennes.

Kreativitetens førstedame

Marianne Mørk er streng og varm på samme tid. Hun brenner lidenskapelig for teateret, savner den gode samtalen og føler seg heldig som har opplevd kjærligheten.

Publisert

Det er viktig for Marianne Mørk at folk forstår at teater er et fag. Det skal respekteres deretter også.

– Det er et fag som skal læres som alt annet. Man lærer mye man kan ha med seg videre i livet, trygghet, tørre å stå frem, formidlingsevne. Ordet respekt er et teaterord, uten respekt for scenen har du ikke noe der å gjøre, sier Mørk.

PS. Saken fortsetter under bildet!

«Flink pike»

DRAMATISK KJÆRLIGHET: – Det er kjærligheten til teateret som driver meg, forteller den anerkjente skuespilleren, regissøren og poeten.

Hun kan være streng. Streng med seg selv og streng med andre. Hun forventer at man leverer det man lover.

– Jeg sensurer meg selv hele tiden, jeg burde jobbe med å gi litt blaffen. Men jeg forventer levering hvis noen er med på et prosjekt eller går inn i noe.

Likevel synes hun mange er for strenge med seg selv.

– Jeg har skrevet et manus om «flink pike-syndromet». Jeg har veldig mange «flinke» elever. De er supersmarte unge damer, det blir ikke så lett for dem, de lager så strenge regler for seg selv, forteller Mørk.

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se video fra Marianne Mørks Teaterskoles Førjulsshow i Kolben!

Klikk play for å se video

– En vegg som raser ut

Ifølge Mørk er hun arbeidsnarkoman, men når man er en sterk dame med mye følelser og refleksjoner over livet, er det ikke rart at kreativiteten tar mye plass.

HELDIG: Selv om savnet etter mannen fortsatt er stort, føler Marianne Mørk seg heldig som har opplevd den store kjærligheten.

– Jeg har så mye kreativitet på hjertet, jeg er ikke ferdig med et prosjekt før jeg har fem andre i hodet. Det er litt slitsomt, men det er vanskelig å skru den av.

Hun er glad for kreativiteten og jobben sin, særlig har det vært godt etter at mannen, Frode Thingnæs gikk bort for fire år siden.

– Livet har blitt veldig annerledes. Det er et savn som sikkert aldri kommer til å bli dekket, men jeg er veldig glad for å ha hatt jobben min, sier Mørk.

Hun har det bedre nå, men irriterer seg over at folk tror smerten forsvinner fordi det har gått noen år.

– De første to årene var jeg ikke helt i balanse, det var forferdelig. Det går bedre, men vi levde sammen i 35 år. Vi jobbet sammen, vi var bestevenner, kjærester, reiste sammen. Det er en stor vegg som raser ut, forteller hun.

Likevel føler hun seg heldig som har opplevd den sterke kjærligheten.

– Jeg er heldig som har opplevd så sterke følelser og levd så sterkt. Nå kan jeg se det. Frode gav meg så mye fint som jeg tar med meg videre i livet, det er jeg veldig takknemlig for.

Sterkt å være sensitiv

– Likegyldighet, at ingen bryr seg, må være det verste av alt. Jeg syns det er sterkt å være sensitivt og vise følelser, sier Mørk, som sier hun er blitt mer selektiv til hvem hun prater med.

– Jeg er lei av det overfladiske. Folk er slitne, det er en tøff hverdag vi lever i, det kreves mye. Man er kanskje litt utmattet, men kanskje den gode samtalen skulle få litt mer plass, undrer skuespilleren.

Powered by Labrador CMS