Her kjemper Wilkinson den siste kampen for Taraldrud-granskning

SV-politikeren fra Oppegård tordnet ut på talerstolen i Stortinget, men forslaget om granskning falt i Stortinget. Se video.

Publisert

Mandag 11. desember fremmet SV, A og Sp et forslag om ekstern evaluering av beredskapssenteret på Taraldrud. Forslaget ble nedstemt, og dermed er den store kampen om beredskapssenteret over.

Nicholas Wilkinson, lokal stortingsrepresentant for SV og Oppegård, tordnet ut mot senteret nok en gang fra talerstolen.

– Departementsråden har kalt prosjektet et symbolprosjekt. Øvingsmulighetene er innskrenket til minimum. 22. juli-rapporten viste at vi trenger mer samtrening mellom politi og forsvar, og vi må kunne skyte fra helikopter. Beredskapssenteret på Taraldrud løser ingen av disse utfordringene. Skal vi bruke 2,6 milliarder må vi vite at det er verdt det. Derfor foreslår vi en ekstern evaluering med sikte på å forbedre prosjektet så det gir styrket nasjonal beredskap, bedre treningsmuligheter og mindre plager for lokalsamfunnet.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se hele Wilkinsons innlegg i Stortinget om Taraldrud-saken øverst i videovinduet her!

Henviste til Venstre

KJEMPET HARDT: Nicholas Wilkinson forsøkte å overtale de andre på Stortinget, men fikk ikke medvind i seilene denne gangen.

I innlegget appelerte Wilkinson også tli Venstre, og henviste til represnetant Ola Elvestuens uttalelser under et folkemøte i Søndre Nordstrand om at man må ta et steg tilbake.

Les også: Wilkinson: Taraldrud-kampen er over

Videre henviste hen til Abid Q. Rajas tale under folkemøtet foran rådhuset, midt under valgkampen foran årets Stortingsvalg, hvor Venstre-politikeren kom med gjentatte og fagre løfter til Oppegårds befolkning om at de ikke kom til å akseptere et budsjett som folk ikke var fornøyd med. 

NB! Saken fortsetter under videoen, hvor du kan se hele Abid Q Rajas løfte-bonanza. Se også hele Wilkinsons innlegg i Stortinget om Taraldrud-saken øverst i videovinduet her!

Klikk play for å se video!

Se Wilkinsons innlegg i sin helhet

Stortingets egen TV-kanal formidler innlegg, debatter og annet fra Stortinget. Derfra har vi hentet Nicholas Wilkinsons innlegg om saken. 

Du kan se dette i videovinduet øverst i saken. 

Nå kan det altså virke som om kampen er over for Taraldrud, men helt over er den ikke, ifølge Wilkikson.

Les også: Ministrene og demonstrantene foran rådhuset

– Vi kommer til å jobbe sammen om små, men viktige ting, forbedringer der vi kan, men den store kampen om senteret ble avgjort, sier Wilkinson i et intervju med Oppegård Avis.

– Selv om vi er skuffet over at vi ikke vant hele forslaget vårt, har Stopp støyen gjort at det senteret som er planlagt nå, ser helt annerledes ut enn det som var planen. Vi er lei oss for at forslaget ikke gikk igjennom, men er utrolig stolte over at det er mange ganger bedre for folk i Oppegård nå, enn det opprinnelige forslaget var, sier han. 

Powered by Labrador CMS