KLAR FOR VALG: Nicholas Wilkinson håper det er plass til ham på Stortinget når den tid kommer.

Nicholas er klar for Stortinget

Men først må selvfølgelig velgerne bestemme om han skal få en plass.

Publisert

Onsdag forrige uke ble Wilkinson nominert som SVs første stortingskandidat for Akershus. Han ble valgt med 42 mot 31 stemmer til Rannveig Kvifte Andresen fra Ski. Nå lover han å kjempe for Oppegård og resten av landet.

– Det var kjempestas å få denne tillitten, men etter fem minutter med euforisk glede og stolthet, følte jeg det enorme ansvaret jeg har fått, sier Wilkinson, som meldte seg inn i SV som 16-åring.

Han sier klimakrisen, boligkrisen og rettferdig fordeling er blant hans politiske hjertesaker. I tillegg vil han kjempe for at alle barn skal ha like muligheter.

HJEMME: WIlkinson er glad i hjemkommunen sin. Her er han fotografert på Kolbotn stasjon.

– Nå begynner den lange valgkampen for å bygge et Norge der alle, uansett hvor rike de er, hvem de elsker eller hvilken hudfarge de har, har like gode muligheter til å lykkes. Norge er på sitt beste når vi gjør ting i fellesskap. Nå skal jeg jobbe dag og natt, og gjøre mitt beste for å fortjene tilliten til velgerne, sier 28-åringen.

Klar for valgkamp

– Etter Jan Petersen har ikke Oppegård toppet noen av partienes stortingslister i Akershus. Jeg kan bli nestemann og den yngste av alle kandidatene der, sier Wilkinson stolt, og lover å gjøre sitt beste for at Høyre- og Frp-regjeringen skal sprekke.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I POLITIKKEN: Wilkinson har en fortid som lokalpolitiker her i Oppegår. Her er han fotografert sammen med Leif Aarebrot, Ida Lindtveit, Merethe Bellingmo, Svein Reid og Inger Johanne Bjørnstad i forbindelse med forrige lokalvalg i en reportasje for å få flere til å stemme.


Siden SV har sistemandatet på Stortinget nå, er kandidaturet til 28-åringen fra Oppegård fortsatt usikker frem til Stortingsvalget, som skal avholdes i september 2017.

Nominasjonskomiteen i SV har fremhevet følgende i sin avgjørelse: «Nicholas er sterk og overbevisende i sin argumentasjon, han er uredd, pågående og kunnskapsrik. Han bruker et språk som er lettfattelig, – selv på kompliserte tema. Han har en solid økonomisk utdanning, formulerer seg godt, argumenterer overbevisende og har muligheter til å fylle rom etter svært profilerte stortingskandidater fra SV.

Fakta

Lurer du på hvem Nicholas er? Her får du noen fakta om politikeren fra Oppegård!

  • Nicholas Wilkinson er født 15. mars 1988.
  • Han har vært leder av Sosialistisk Ungdom (SU) fra 23. juni 2014, etter å ha vært medlem siden 2005.
  • Tidligere har han vært hospitant i SVs stortingsgruppe og fylkessekretær for SV i Akershus.
  • Wilkinson har uttalt at hans politiske hjertesak er arbeidet mot barnefattigdom, men han er også opptatt av miljø og rettferdig fordeling. For øvrig har Wilkinson vært opptatt av å fronte frihetsbegrepet på venstresiden av norsk politikk og å bekjempe diskriminering av blant annet homofile.
  • Kristin Halvorsen er hans politiske forbilde.
  • Wilkinson har en mastergrad i politisk økonomi fra University of Manchester, hvor han også har deltatt i studentpolitikken.
Powered by Labrador CMS