INNE PÅ TINGET: Nicholas Wilkinson fra SV og Oppegård.

Nicholas er klar for Stortinget

Jubler etter gårsdagens brakvalg for SV.

Publisert

SV gjorde et fantastisk valg i år, ikke bare her i Oppegård, men også på landsbasis. 

Her i Oppegård fikk partiet 7,3 prosent, som er opp 3,2 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, mens nasjonalt fikk partiet 6,0 prosent, som er opp 1,2 prosent.

Fornøyd

Partiet ble dermed en av årets valgvinnere, men en av dem som kanskje er mest fornøyd, er Nicholas Wilkinson fra Oppegård. Han har nemlig fått det han ønsker seg og drømmer om: En plass på Stortinget. 

– Selvfølgelig er glad, men det er også en delt følelse. Jeg er veldig stolt av resultatet, både lokalt i Oppegård og nasjonalt, men samtidig hadde jeg håpet vi skulle få en ny regjering som jobbet for å kutte klimagassene og for mer rettferdighet og en jevnere fordeling, sier Wilkinson. 

Les også: Slik stemte Oppegård-folket

Han gleder seg til å ta fatt på oppgavene. 

– Det blir nok utfordrende å føre politikken slik det nye Stortinget blir, men vi har tenkt å imøtegå den nye regjeringen i sak på sak, og i votering etter votering. Vi i SV har nå en mye større gruppe og har større muligheter til å påvirke Stortinget enn før, sier Wilkinson.

En stund til

Første arbeidsdag er fortsatt et stykke unna. 

– Det er åpning av Stortinget i slutten av september, og det gleder jeg meg veldig til, sier Wilkinson. 

Lokalt tror han Taraldrud-saken har hatt en del å si for resultatet.

– Samtidig har det heldigvis ikke vært det eneste som har avgjort. I debattene og når vi har snakket med folk, har for eksempel miljøsaken og skolepolitikken vært veldig viktig, og dette er kjernesaker for SV, og jeg tror folk ønsker et fokus på disse sakene. Det er viktig for folk, sier han. 

PS! Du kan lese et lengre intervju med Wilkinson i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 14. september.

Powered by Labrador CMS