ULOVLIGE REKLAMESKILT: Flere slike reklameskilt pryder Sofiemyr for tiden. Oppegård Avis har sladdet firmanavnet og kontaktinformasjonen. Foto: Privat

– Dette er ulovlig

Flere innbyggere reagerer på forsøpling av nærmiljøet med mange reklameskilt som står rundt omkring på kommunal grunn.

Publisert

Oppegård Avis har nylig fått flere henvendelser fra innbyggere som reagerer på mange reklameskilt som står langs kommunale veier rundt omkring i tidligere Oppegård.

– Bare på Sofiemyr har det nylig blitt satt opp mange reklameskilt. Flere av disse er fastlåst til diverse stolper og trafikkskilt som står på kommunal grunn. Hva har kommunen tenkt å gjøre med disse? lurer en av våre lesere.

– Må ha skriftlig tillatelse

Oppegård Avis har fått flere bilder av reklameskiltene som viser reklame av sikkerhetslås. Vi prøvde å kontakte det aktuelle firmaet på mobiltelefonnummeret som stod oppgitt på reklamen, for å sjekke om de hadde søkt om kommunens tillatelse til å sette opp disse skiltene på kommunal grunn.

Til tross for flere forsøk, fikk vi kun automatisk svar. Firmaet, som holder til på Frogner i Oslo, driver med blant annet sikkerhetsrådgivning og sikkerhetstjenester, herunder låsesmed, levering av sikkerhetskameraer og beskyttelse av personer og eiendom.

I forbindelse med saken har vi også tatt kontakt med virksomhetsleder Gry Larsen i Vei og park i Nordre Follo kommune. Vi har også sendt flere bilder av reklameskiltene fra Sofiemyr.

– Det er ikke lov til å sette reklame på kommunal grunn dersom man ikke har en skriftlig tillatelse. Oss bekjent har ikke dette firmaet fått tillatelse av kommunen til å låse fast disse skiltene til stolpene, sier Larsen.

Hun sier kommunen vil kontakte det aktuelle firmaet og gi de ansvarlige en frist for å fjerne reklameskiltene.

Powered by Labrador CMS