SOLID: I fellesstarten klarte alle, inkludert Håkon Hagbø (bildet) å kvalifisere til pulje 1 i Ungdomsbirken.
SOLID: I fellesstarten klarte alle, inkludert Håkon Hagbø (bildet) å kvalifisere til pulje 1 i Ungdomsbirken.

Fantastisk KM-helg

Nå gror det godt i skimiljøet i Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

Skigruppa rapporterer om en fantastisk KM helg, med normaldistanse i Nittedal og langdistanse fellesstart på Nannestad. Totalt 15 Oppegård-løpere stod på startstreken.

– Det var super innsats av alle sammen, litt knall og fall, sekundstrid og uflaks, og ikke minst to nybakte kretsmestere, med Kine Rye-Holmboe i K19/20, og Eskil Skarstein Rød i M17. Gratulerer!, skriver skigruppa på FB-siden til Oppegård IL.

For juniorene var dette siste del av oppkjøring til Norgescup-løpene (se forrige side) som ble arrangert på Nannestad. De har nå gått to år uten renn og fellesstarten på søndag var en fin anledning til å teste Norgescup-løypene.

8. PLASS: Kristoffer Mogen i M19/20 tok to 8. plasser.
8. PLASS: Kristoffer Mogen i M19/20 tok to 8. plasser.

«Vår eldste deltaker, Kristoffer Mogen M19/20 viste stigende form med to 8. plasser og er optimist for resten av vinteren. I K19/20 hadde Kine og Marie Meinert Rød tatt turen hjem fra skigymnas for å få siste gjennomkjøring før NC. Marie tok med seg en fin og oppløftende 5. plass fra skøyterennet i Nittedal og Kine klinte til altså til med seier i fellesstarten», skriver de.

Gjennomkjøring

«I K18 hadde vi Hedda Høntorp på startstreken begge dager, og tok også med seg en fin 5. plass fra søndagens fellesstart. Førsteårsjuniorene våre Eskil, Birk og Amalie Kofoed-Steen brukte også helgen til god gjennomkjøring før NC-debut neste helg. Seier til Eskil på fellesstarten søndag, og sølv til Birk på lørdag.

Amalie fikk løpet litt ødelagt på lørdag med en hekt i en forbipassering, men følte formen er på vei og bestemte seg likevel å fullføre løpet. For 15- og 16-åringene er Hovedlandsrennet i Holmenkollen i februar det store målet.»

Sterke løp

«I K16 stilte Malin Høntorp og Iselin Steensen til start, dro med seg 6. og 9. plass fra Nittedal. Topp 10 her er sterkt. I G15 stilte Vetle Haugnes til start begge dager. 16. plass i Nittedal i det guttefeltet er glimrende. Like imponerende var det på søndag, da han fikk tråkket av staven i startfeltet og kom sist ut. Han valgte å fortsette, fikk ny stav og jobbet seg godt oppover lista. 14-åringene våre leverte også i helgen. Emma Elise Meinert Rød gikk inn i helgen som leder av cupen. Hun fikk en 4. plass i nittedal, 3 sekunder bak sølvet, men ligger fortsatt på 2. plass i Sparebank 1-cupen.»

TALENT: Emma Elise Meinert Rød gikk inn i helgen som leder av cupen.
TALENT: Emma Elise Meinert Rød gikk inn i helgen som leder av cupen.

– En super helg

I fellesstarten klarte alle, Håkon Hagbø, Linea Steensen og Emma Elise med fine topp 10-plasser å kvalifisere til pulje 1 i Ungdomsbirken. I G13 stilte Jonas Kay på start på lørdag, med oppvarming i spurt fra parkeringen og rett til start er 25. plass godt levert. I disse klassene er det tett om beinet, mange deltakere og ofte bare sekunder mellom hver plass. For de yngste er det ikke offisielt KM, men Ådne Haugnes leverte likevel i G11, bronse på lørdag og gull på Nannestad på søndag.

Oppsummert en super helg, Akershus skikrets er en av de største kretsene i Norge og høyt nivå. Er høyt nivå på våre, selv om det ikke blir pallplasser.

Det viktigste, og morsomste, er faktisk å delta, avslutter Thomas Rød.

Powered by Labrador CMS