BLE KURSET: Fra venstre Olav Dalen og Kyrre Holstad fra Siggerud IL, samt Hege Frøyna og Cecilie Mogen fra Oppegård IL.
BLE KURSET: Fra venstre Olav Dalen og Kyrre Holstad fra Siggerud IL, samt Hege Frøyna og Cecilie Mogen fra Oppegård IL.

Kurses på tvers av klubbgrenser

Å vinne er ikke alt. Nå skal trenere og lagledere i fire idrettslag fra Nordre Follo kurses for å skape enda mer idrettsglede og inkludering.

De neste tre årene skal trenere og lagledere i fire idrettsklubber i Nordre Follo kurses for å bli enda bedre på å skape idrettsglede, mestring, fellesskap og inkludering.

Det er stiftelsen MITT VALG som står bak prosjektet, og med økonomisk støtte fra Nordre Follo kommune og Lions internasjonalt, skal prosjektet evalueres av Oslo Economics for å se hvilke effekter kurset kan ha for både barn, ungdom, trenere, lagledere og foreldre.

Seier er ikke alt

I forrige uke fikk styremedlemmer og administrasjon i Oppegård IL, Siggerud IL, Ski IL og Langhus IL et introduksjonskurs for å få et innblikk i hva alle trenere og lagledere skal lære mer av de neste årene. Kurset MITT VALG Idrett har fokus på hvordan trenere og lagledere kan tilrettelegge for sosial og emosjonell læring på trening og i kamp.

Målet med prosjektet er utøver å skape enda mer idrettsglede, å hindre frafall i idretten, begrense mobbing, utsette rusdebut og tilrettelegge for en bedre psykisk helse blant barn og ungdom.

Daglig leder i Oppegård Fotball, Hege Frøyna, sier hun og klubben har høye forventninger til prosjektet.

– Vår forventning er at trenere og støtteapparat skal få noen flere verktøy som hjelper dem å bli tryggere i rollen sin, og at dette gjør at utøverne trives enda bedre i klubben, ved at de opplever trygghet, mestring og idrettsglede. Helst gjennom hele livet, sier Frøyna.

Styrelederen i Langhus Håndball gleder seg også til å komme i gang med prosjektet:

BLIR ENDA BEDRE: Fra venstre Odd Inge Bondevik og Ragnhild Carlsen fra Ski Fotball, samt Jarle Yttereng og Anne Kirsti Brattlie fra Langhus IL deltok på kurset.
BLIR ENDA BEDRE: Fra venstre Odd Inge Bondevik og Ragnhild Carlsen fra Ski Fotball, samt Jarle Yttereng og Anne Kirsti Brattlie fra Langhus IL deltok på kurset.

– Prosjektet vil føre til at flere spillere vil oppleve økt glede med å delta i håndballaktiviteter og kurset bidrar til at trenere og lagledere utvikler seg. Ikke bare med økte sosiale og relasjonelle ferdigheter, men at det også vil gi oss bedre håndballspillere. Oppstarten av prosjektet har gjort oss trygge på at vi har gjort ett riktig valg ved å bli med på et langsiktig samarbeid med MITT VALG, sier Jarle Yttereng.

Fra og med lørdag 11. september og utover høsten vil hundrevis av trenere og lagledere styrke sin kompetanse på sosial læring, slik at barn og ungdom skal oppleve enda bedre idrettsmiljøer.

Vinn-vinn for alle parter, med andre ord.

Powered by Labrador CMS