BREDDEJJUBEL: Slik juble man etter å ha sikret seg seier mot Lyn og tabelltopp.

– Sesongens viktigste seier

Oppegård IL slo serieleder Lyn 3, og forflyttet seg opp på tabelltopp.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård har fått en forrykende start i årets 7. divisjon og også denne kampen startet glimrende.

Det skulle nemlig bare ta hjemmelaget ti minutter å ta føringen, da Stephen Sande Jensen hamret de gule og svarte i ledelsen.

Hjemmelaget tok med det et grep om kampen, og i det 30. spilleminutt smalt det igjen. Benjamin Nygård dro seg fri på sin venstreving, og fulgte opp med en utsøkt pasning til ving-kollega Emil Gut. Etter en under pari førsteberøring dro han av to Lyn-spillere to ganger, før han doblet ledelsen.

DE GAMLE ER FORTSATT ELDST: Christian Heyerdahl er 39 år gammel, men gjør seg på ingen måte bort på midtbanen.

Det så dermed ut til å bli en komfortabel kamp for Oppegård, men like før pause reduserte vestkantsklubben til 2-1.

BB i mål

Over i andre omgang sendte Christian Heyerdahl vertene opp til 3-1 etter en snau time spilt.

Så kom sluttspurten fra Lyn, og da de reduserte til 3-2, tok gjestene over kampen.

Å spille 90 minutter med fotball er tungt, og det merket spesielt midtstopperne Simen Aarvig og Thomas Malmo, som måtte ta flere sugne returløp for å berge eget lag. I tillegg hadde Oppegård banens beste mellom stengene, som vartet opp med flere redninger fra øverste hylle. Dermed endte det til slutt 3-2 og vill hjemmejubel.

– Dette er sesongens viktigste hjemmeseier. Laget ble veldig slitne mot slutten. Vi bruker alle spillerne vi kan, og da er det deilig med en ordentlig lagseier, sier en hes og tydelig fornøyd Patrick Feragen.

Sterk sesongstart

Etter å ha gått seirende ut av duellene med Grorud 3, Nesodden 2 og Østerdalens har Oppegård IL vunnet alle sine første seriekamper. Dermed troner de på toppen av tabellen, med like mange poeng, men med en kamp mindre spilt enn Korsvoll 2 og gårsdagens motstander.

– Det er sjukt med fire av fire, sier midtbanemaestroen Erik Tenden Nyborg, som mange kjenner fra spill noen divisjoner opp.

HVIT GUTT: Seriekjendis Torjus Tveiten spilte for Lyn 3.

Nå blir det spennende å se hvordan tittelkampen i 7. divisjon vil utvikle seg. Neste kamp på kalenderen er Manglerud Star 2, som spilles 30. mai. Det er en kamp de gule bør vinne, for med en mindre kamp spilt, har Oppegård IL allerede dobbelt så mange poeng som gutta fra Oslo øst.

Storfint besøk

Det trente øye la for øvrig merke at Torjus Tveiten, bedre kjent som Herman fra serien Hvite Gutter på TV Norge, trakterte midtbanen for bortelaget Lyn.

Etter tapet var han tydelig misfornøyd, og ville derfor ikke uttale seg om resultatet. For de spesielt interesserte spilte han på eksakt samme vis som rollefiguren fra den populære serien ville gjort, kanskje enda mer overbevisende. Tap ble det åkke som.