ORIENTERING: Stolpejakt er en viktig inngangsport til orienteringsbransjen.
ORIENTERING: Stolpejakt er en viktig inngangsport til orienteringsbransjen.

En orientering om orientering

Alt har sin egen dag - til og med orientering. I dag er dagen!

Publisert

Formålet med dagen er å gi flest mulig barn og unge inspirerende orienteringsopplevelser og gjøre idretten kjent for flere.

Og kanskje er den ikke så liten som du trodde?

Til tross for koronapandemien var det over 10 000 deltakere under fjorårets arrangementsperiode. I 2022 håper arrangøren å nå målet om minst 40 000 registrerte deltakere i Norge.

Lokalt opplegg

Nordre Follo Orientering har to opplegg i forbindelse med Verdens O-dag, og legger til rette orienteringsaktiviteter for skolene, slik at de kan delta på en enkel måte.

– De kan benytte Stolpejakten og ekstra gratis turposter i Skautraver’n. Kontaktpersoner på skolene har også fått informasjon om hvordan de selv kan lage løyper på skolegårdskart, som Nordre Follo Orientering har laget for hver skole i kommunen, forteller Sissel Olaisen Nordre Follo Orientering.

Det andre opplegget er at Nordre Follo Orientering skal ha åpent lokalt arrangement på Verdens Orienterings-Dag (WOD), altså i dag, ved Langhus idrettsanlegg. Det vil her være mulig for alle å delta i forskjellige aktiviteter innenfor orientering.

– Her kan man få en smakebit på hva orientering er. Det blir morsomme og utfordrende aktiviteter for alle. Det blir tilbud om flere orienterings løyper med forskjellige vanskelighetsgrader og lengder, fra 1 kilometer til ca. 4 kilometer, sier Olaisen.

Mange muligheter

Hun orienterer videre i punkt-form:

For de som ønsker å prøve turorientering er det gratis ekstratur i Skautraver’n. Disse postene står ute fra 11. – 25.mai.

Lurer du på hva Stolpejakt er kan du også prøve dette. Det er flere stolper i Stolpejakten i Nordre Follo i området.

Micro-orientering, som er en aktivitet som mange barn synes er spennende og morsom, vil også være på plass.

NB: Dagens arrangementet er fra nord for Langhuset ved Langhus idrettsanlegg fra klokken 18. – 19 og arrangøren håper at mange møter opp for å bli orientert med aktivitetene til Nordre Follo Orientering.

Powered by Labrador CMS