SAVNER FAMILIEN: Mens Sarah bor på Kolbotn og har blitt stjerne på TV 2, bor resten av familien på Filippinene. Koronapandemien har ført til at de ikke har sett hverandre på veldig lenge. På bildet er Sarah sammen med mamma Jemima, pappa Per Christian og lillebror John Gabriel.

– Vi er så stolte av Sarah

Pappa Per Christian satt på andre siden av jordkloden da datteren sang seg inn i hjertene til TV-seerne.

Publisert

Fredag 12. februar overrasket Sarah Bøhn (25) veldig mange da hun opptrådte i TV 2-konkurransen The Voice. Med Eva Cassidys versjon av «Wade in the water» fikk hun tre av fire mentorer til å snu seg etter bare noen sekunder. Den fjerde, Espen Lind, snudde seg noen sekunder etterpå.

Den observante TV-seer kunne se at foreldrene Jemima og Per Christian var med på videosamtale under audition.

– Vi var derfor godt forberedt på hva som ville komme på TV. Likevel har det slått meg hvor overrasket jeg ble. Nå har jeg snart sett klippet med Sarah 30 ganger. Jeg visste hun kan synge, men den opptredenen på TV 2 er bare innertier. Helt fantastisk.– Vi har vanskelig for å sette ord på hvor stolte vi er av datteren vår, sier Per Christian Bøhn på telefon fra Filippinene.

Karaoketaxien

For mange i lokalmiljøet er Per Christian et godt kjent ansikt. I mange år ble han kjent langt utover kommunegrensene med sin karaoketaxi.

– Jeg fikk installert karaokeanlegget i taxien i 2001. Vi brukte bilen også som privatbil, så det var alltid mye sang og musikk i familien.

I tillegg er Filippinene det andre hjemlandet til Sarah, og her lever og ånder de fleste for karaoke. Det finnes overalt, sier Per Christian og smiler.

PS! Ikke sett Sarahs audition ennå? Du finner den her. Lenger nede i saken kan du se Sarah synge duett med pappa.

I 2005 måtte Per Christian gi seg som taxisjåfør av helsemessige årsaker, og to år senere flyttet han og familien fra Kolbotn til Filippinene. 10 år senere flyttet Sarah tilbake. På grunn av koronapandemien er det over et år siden far og datter møttes.

– Vi håper på å få til et besøk til Norge til sommeren. Alt avhenger av hvordan pandemien utvikler seg sier, sier Per Christian, og sier at savnet Sarah fortalte om i forrige ukes utgave av Oppegård Avis er gjensidig.

– Vi gleder oss så masse til å se henne igjen, sier pappa.

Sang på Høyås

Koronapandemien satte også sterke spor på Filippinene. Per Christian forteller at landet hadde blant verdens strengeste tiltak.

– Vi fikk ikke en gang lov til å gå utfor døren. Heldigvis slapp det litt opp etter hvert, og i dag er det relativt rolig, men med litt regionale forskjeller.

Per Christian Bøhn innrømmer at datterens sangtalent kommer fra pappa. De har sunget mye sammen, og tidligere opptrådte de for de eldre på Høyås.

– Jeg gjorde mange opptredener der, og noen ganger tok jeg med meg Sarah også, til stor glede for beboerne.

Nå gleder Per Christian Bøhn seg til å følge datteren videre i The Voice på TV 2.

– Jeg har ingen anelse om hvordan det går videre, så dette blir veldig spennende. Jeg håper uansett at Sarah får følge drømmen sin, sier Per Christian Bøhn.

Her kan du se far og datter synge en nydelig duett av «You've got a friend»:

Powered by Labrador CMS