ØNSKER Å STYRE TIDEN SELV: Sylvi Graham, her fotografert på denn høyttidelige åpningen av Stortinget. Nå er hun klar for å bytte ut Løvebakken med en roligere tilværelse.

Sylvi Grahams siste Stortingsåpning

Stortingsrepresentant Sylvi Graham var med på den 161. åpningen av Stortinget. Etter dette året er det slutt på rikspolitikk for Oppegårds tidligere ordfører.

Publisert

For aller siste gang deltok stortingsrepresentant, Sylvi Graham, tidligere ordfører i Oppegård, på åpningen av Stortinget.

Hun stiller ikke til nominasjon ved neste valg og dermed er hun offisielt inne i sitt siste år på Stortinget. 

– Jeg kjente litt på at det var siste gangen, og var bevisst på det. Derfor var det ekstra hyggelig at ordføreren og Oppegård høyre, som sendte meg inn, kom og var tilstede, sier Graham. 

Priveligert

KONGEN KOM: Kongelig besøk er på sin plass under en Stortings-åpning.

Graham har vært heltidspolitiker i 22 år, nå vil hun styre dagen sin selv.

– Jeg funnet ut at nye krefter kan komme til. Dette er en jobb som følger deg helt inn på nattbordet. Det blir en livsstil, men jeg blir ikke yngre og vil bruke mine kommende arbeidsår på en annen måte, forteller Graham. 

FLERE FRA OPPEGÅRD: Også Frps Camilla Mollatt var tilstede på åpningen. Dette var hennes første oppdrag for partiet på Løvebakken.

Graham føler seg privilegert som har fått være med på mange interessante ting i sitt politiske liv. Nå sitter hun i utenrikskomiteen, og påpeker at det de siste årene derfor har blitt mest riks- og utenrikspolitikk.

– Kjenner jeg Oppegårds befolkning rett, er mange i vår kommune også opptatt av utenrikspolitikk, det har vært mitt bidrag. Jeg synes regjeringen har fått til mye bra som også har kommet oss i Oppegård til gode, sier Graham. 

Selv om Graham er godt fornøyd og selv sier hun ikke angrer på noe, er det likevel noen ting hun skulle sett gjennomført. 

– Jeg skulle ønske jeg kunne være en del av en løsning for å slippe godstrafikken gjennom Oppegård kommune. Follobanen har fulgt med fra Oppegårds-politikken og inn på Stortinget og jeg er glad for at Follbanen er underveis, sier Graham.  

– Gjør man noe man angrer på får man helle skyndte seg videre. 

Sylvi Graham

Ikke like sårt

For to uker siden satt den erfarne politikeren i Colombia og snakket med President Santos om en mulig fredsavtale, nå kjenner hun litt på vemodet over å skulle gå inn i sitt siste år.

VAR OGSÅ TILSTEDE: Høyres Benthe A. Biltvedt, Ordfører Thomas Sjøvold og hans kone Reda og Sylvis ektemann Lars var tilstede under åpningen av Stortinget.

– Den ene øyeblikket er man i det helt sentrale, det neste er man klar over at man går inn i sitt siste år som politiker. Det var skikkelig prosess å løsrive seg fra ordførerjobben i Oppegård. Det blir nok ikke like heftig denne gangen, jeg hadde mange flere år, var veldig engasjert og med begge bena dypt plantet i Oppegård. Det blir ikke like sårt å slutte her, sier Graham. 

Har ikke begynt å slutte

Hun dveler likevel ikke ved endringene som er på gang i livet hennes, og har fortsatt mange tanker om hvordan hun kan engasjere seg.

– For eksempel det frivillige livet i Oppegård, det ligger mitt hjerte nært. Jeg ser for meg at det er forferdelig mye moro jeg kan bruke krefter på, bare porsjonere litt bedre og bestemme mer selv, sier Graham entusiastisk. 

Hun  bedyrer at det ikke har vært en enkel avgjørelse å ta, men nå konsentrerer hun seg om jobben den siste tiden.

– Jeg har et arbeidsår foran meg nå, og har ikke begynt å slutte, tvert i mot. Det blir å stå på til første oktober neste år, avslutter Graham. 

Powered by Labrador CMS