KANARIØYENE: Folk fra Nordre Follo har Kanariøyene som sitt favoritt-reisemål på vinteren.
KANARIØYENE: Folk fra Nordre Follo har Kanariøyene som sitt favoritt-reisemål på vinteren.

Hit vil vi reise i vinter

Nordre Follo-folk er ikke stort annerledes enn andre nordmenn. Dette er det vi drømmer om nå.

Publisert Sist oppdatert

Å bryte opp vinteren med sol og varme er et ønske mange har om vinteren - så også denne. Det (mest) lokale reisebyrået vi i Oppegård har, har gjort en rask analyse om hva folk i Nordre Follo drømmer om å oppleve, akkurat nå.

FAVORITT: London er alltid på topplisten. Så også i år.
FAVORITT: London er alltid på topplisten. Så også i år.

Ikke overraskende er det Kanariøyene og Thailand som troner på toppen over vinterlige drømmereiser, tett fulgt av London. En ny trend i år er at bestillingene til de store europeiske byene, f.eks. London, København og Stockholm, øker kraftig, viser Tickets bookingstatistikk.

– Vi nordboere lengter ofte etter sol og bad når årstiden er som kaldest og mørkest. Solsikre reisemål som Thailand og Gran Canaria er vi selvfølgelig spesielt glad i. Men denne vinteren ser vi også en tydelig trend at europeiske storbyer øker i popularitet. Dette er byer med mange direktefly slik at du enkelt kan komme deg til shopping, severdigheter og nye opplevelser, sier Linda Mari Ulvan, Selgerleder Ticket Ski.

Lokal toppliste

Da Oppegård Avis ba henne koke ned den landsomfattende statistikken til en så lokal variant som mulig, knatret hun seg frem til følgende topp tre-liste:

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Phuket

SMILETS LAND: Thailand er en «het potet» når folk bestiller vinterreiser.
SMILETS LAND: Thailand er en «het potet» når folk bestiller vinterreiser.

Nær og nydelig

Vinterens rakett i salgsstatistikken er Stockholm med en økning i bestillingene på over 400 prosent, og hovedstaden til broderfolket klatrer dermed inn på en åttendeplass over de mest bestilte reisemålene i vinter på landsbasis.

London, som hadde en kraftig økning også i sommer og høst, fortsetter å være populær og klatrer fra en åttende til en tredjeplass med en økning på 73 prosent. Også de andre byene på topplisten viser til dels store økninger.

– De aller fleste av oss har jo måttet være hjemme de siste årene, så lysten til å reise igjen og kjenne på livet og pulsen i utlandet har virkelig bygget seg opp. Dessuten har nok flere sett at å reise til en storby utenom sesong kan by på andre opplevelser, lavere priser og ikke minst færre turister, sier Ulvan.

Også utenfor topp-ti listen er det storbyreisene som vokser. Milano øker med 180 prosent, Roma med 122 prosent og Budapest med 97 prosent.

Topp 10-listen

Mest populære reisemål i vinter på landsbasis følger under. Tallene i parentes er plasseringen for samme periode vinteren 2019-2020.

1. Gran Canaria (2)

2. Bangkok (1)

3. London (8)

4. Tenerife (3)

5. København (12)

6. Alicante (13)

7. Phuket (5)

8. Stockholm (ny)

9. Istanbul (ny)

10. Brüssel (16)

Hvor har du mest lyst til å reise i vinter?

Powered by Labrador CMS