SVARTSKOG: Avgangskullet i Svartskog Friluftsbarnehage gjorde en glimrende innsats med fanebæring foran i toget på 16. mai.

Rosaruss i fint driv på Svartskog

– Livet i Svartskog Friluftsbarnehage er som en Astrid Lindgren-fortelling

Publisert Sist oppdatert

Tradisjon tro feiret barna i Svartskog Friluftsbarnehage 17. mai med stil, og av naturlige årsaker er feiringen lagt til 16. mai også i år. På programmet sto det tog med korps, sang, pølser og leker.

SANG: Barna har øvd på 17. mai-sanger og fremførte med glans. Fra venstre: Viktor (3), Idunn (4), Nicole (5), Androsa (5) og Ellie (5).

Stolte foreldre

Både foreldre, besteforeldre og naboer ropte hurra langs togruta, som går fra barnehagen til Oppegård kirke, og flere måtte tørke en liten tåre under barnas fremføring av «Syttende mai er vi så glad i» og «Norge i rødt hvitt og blått» . 

– Livet i Svartskog Friluftsbarnehage er som en Astrid Lindgren-fortelling, forteller Eline Smedby, som er mammaen til Ellie, mens hun vifter med flagget og stemmer i et Hurra!

– Og her har vi plass til flere barn, man må ikke bo på Svartskog for å få oppleve dette, legger hun til.

SVARTSKOG: Rosarussen ledet an i toget. Ada (5) og Vuk (6) bærer dusker, mens Androsa (5) bærer fanen.

Korpset skjemmer ingen

– Svartskog er ei lita bygd, men korpset der er noe for seg selv. Det består av både profesjonelle musikere og glade amatører som hvert år stiller opp for barnetoget, selv om ingen der lenger har egne barn i barnehagen, forteller barnehagestyrer Anne Aabye.

– Det er jo ikke verst når korpset som stiller opp frivillig teller flere enn barn i barnehagen, sier Anders, som er pappaen til rosaruss og duskbærer Ada. 

Powered by Labrador CMS